Pogaduchy 3.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

Pogaduchy 3.0

U mnie przestało padać, ulewy zresztą nie było, ale @bronzub bądż czujny 😉

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

Pogaduchy 3.0

U mnie od godziny zaczęło intensywnie padać. Nawet alert z Orange przyszedł, że są zapowiadane burze i żeby odłączyć urządzenia dla bezpieczeństwa. To się rzadko zdarza. Chyba dopiero drugi raz w tym roku otrzymałem takiego SMS-a.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12125
  • 75

Pogaduchy 3.0

W mazowieckim, w mojej okolicy w ogóle nie padało od kilku dni. Myślałem, że chociaż troszkę pokropi, żeby trawnika nie podlewać, ale chyba rano będę musiał....

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5577
  • 19292
  • 187

Pogaduchy 3.0

@bronzubnapisał(-a)

Od kilku godzin leje, albo pada i najgorszym straszą na tę noc. Co mogłem, to dałem wyżej, bo powtórki "z rozrywki" z 15 września ub.r. bym nie chciał.

Trzymaj się... 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2159
  • 16483
  • 3

Pogaduchy 3.0

@atlas_cudownapisał(-a)

W mazowieckim, w mojej okolicy w ogóle nie padało od kilku dni. Myślałem, że chociaż troszkę pokropi, żeby trawnika nie podlewać, ale chyba rano będę musiał....

@atlas_cudow , taki urok Matki Natury, że jak za dużo czegoś, to ludzie psioczą, a jak za mało...to też psioczą. @Wojciech , te alerty, to jak Toto Lotek. Raz przychodzą, a czasem nie ma wogóle. Przekonał mnie o tym pracownik z dyżuru w wojewódzkim centrum zagrożenia kryzysowego. Nie było absolutnie żadnej synchronizacji pomiędzy IMiGW a RCB, zaś operator sam od siebie nie wysyła alertu, chyba że dotyczą w obrębie zagrożeń w sieci. @Misiek62@IreneuszCD  , póki co, odetchnęliśmy z ulgą, bo nie było takich nawałnic deszczowych. Ale licho nie śpi, więc czujność jak na warcie w wojsku😀

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

Pogaduchy 3.0

O 16:00 prezentacja Samsunga  "Galaxy Unpacked July 2025". Można oglądać pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=0cMS8qECR0A Język angielski. Później zapewne będzie dostępne tłumaczenie na polski. Zobaczymy co ciekawego pokażą, ale teraz chyba ciekawszy mecz Świątek w ćwierćfinale Wimbledonu 😋

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

Pogaduchy 3.0

Z tego co widzę, to Świątek w miarę szybko 🚀 dzisiaj poszło 😉

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Pogaduchy 3.0

Kolejny RCB mi przyszedł właśnie - skoro to już trzeci w ciągu tego tygodnia to znaczy, że coś poważnego musi albo możliwe że będzie nadciągać do nas 

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

Pogaduchy 3.0

@bronzub napisał(-a):
(...) póki co, odetchnęliśmy z ulgą, bo nie było takich nawałnic deszczowych. Ale licho nie śpi, więc czujność jak na warcie w wojsku😀

Bronku, ja jestem dobrej myśli 😊

A kindersztuba wojskowa zawsze jest warta przypomnienia 😜

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Pogaduchy 3.0

Ja już tych wichur i deszczów mam dość - u mnie w Krakowie ma padać od dzisiaj do następnego czwartku od 55% do 85% opadów pokazuje mi, dopiero w następny piątek ma być słonecznie o 25 stopni

Mam nadzieje że nie zaleje nas jak w alercie pisze żeby się przygotować na podtopienia, a ja jestem w kotlinie sandomierskiej