Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 10
  • 0

Pogaduchy 3.0

Hej, myślę o otwarciu sklepu z akcesoriami GSM w moim mieście. Mam wrażenie, że tego typu rzeczy schodzą dobrze, bo każdy ma telefon, ale nie wiem, czy rynek nie jest już zbyt nasycony. Macie jakieś doświadczenia z tym biznesem? Na co zwrócić uwagę na początku?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14267
  • 58649
  • 711

Pogaduchy 3.0

@strot  jako, że to forum samopomocowe i to określonego operatora, to pytanie nieco abstrakcyjne.

Jeśli jest popyt na tego typu sklep w okolicy, to może warto się zastanowić, ale..wymaga to sporego wkładu własnego, lokalu itp...

Wydaje mi się, że serwis sprzętu bardziej by się opłacił...przy handlu przez internet i mniejszych kosztach tego on lunę może być ciężko 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2427
  • 13340
  • 64

Pogaduchy 3.0

@strot ciężki temat, same akcesoria GSM, to trochę za mało, komis telefonów GSM i najlepiej jeszcze prosty serwis, gro kupuje akcesoria w internecie, ja w sklepach internetowych, bo jest szeroki wybór, akcesoria GSM dobrze się sprzedają, ale jak takich sklepów masz kilka w okolicy, to średnio widzę ten interes.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 6
  • 0

Pogaduchy 3.0

Na początek warto zrobić rozeznanie w okolicy – ile takich sklepów już działa i co oferują. Spróbuj pomyśleć o tym, żeby mieć coś, czego inni nie mają, np. bardziej unikalne produkty albo szybką możliwość zamawiania pod klienta. Przy otwarciu kluczowe będzie zaopatrzenie – dobrze znaleźć sprawdzonych dostawców, którzy mają szeroki wybór i konkurencyjne ceny. Przyda Ci się też dobra strategia promocyjna, np. promocje na otwarcie albo aktywność w mediach społecznościowych. Jeśli szukasz inspiracji, zajrzyj tutaj: https://6krokow.pl/-chcesz-zwiekszyc-asortyment-w-swoim-sklepie/.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1822
  • 7941
  • 65

Pogaduchy 3.0

Łatwiej i taniej wejdź z sprzedaż internetową, masz dostęp do potencjalnie większego popytu tańszym kosztem, ale żeby nie było za różowo to na dzień dobry masz większą konkurencję, ale przecież mając punkt stacjonarny to nie oznacza że nie masz konkurencji internetowej. 

Zobacz czy na lokalnym rynku nie masz już jakichś sklepów komputerowych albo sklepów operatorów komórkowych które sprzedają akcesoria GSM, albo właśnie komisów które oprócz sprzedaży akcesoriów oferują usługi napraw smartfonów itp.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1663
  • 13457
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Citi2017 , kto bogatemu zabroni mieć iPhona?😀 Bezpieczny jest jak @IreneuszCD 😂

Zespół Nasz Orange
  • 281
  • 4168
  • 18

Pogaduchy 3.0

@IreneuszCD napisał(-a)

@Citi2017 mam 3 pieska Mia Owczarek.... 😃

1000004313.jpg

 Czekoladowy czy jakoś tak 🙃😁

@IreneuszCD piękna czekoladka ❤️😀

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 535
  • 2257
  • 13

Pogaduchy 3.0

Dziś rano był ciekawy przypadek na forum. Jakiś nowy user opisał, jak skonfigurować ONT zamiast FB. Oczywiście napisał również, że to zupełnie legalne i nie narusza żadnych regulaminów.  A wiecie co było podstawową argumentacji, że to legalne? Bo na ONT było logo CE  :D.

Zdążyłem wymienić z nim 2 - 3 posty, zanim cały wątek został usunięty.  Dodatkowo opisał to w taki sposób, że to niby on wszystko sam odkrył i " z hackowal". Zachwytom nie było końca 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6395
  • 26176
  • 216

Pogaduchy 3.0

@atlas_cudownapisał(-a)

...

Zdążyłem wymienić z nim 2 - 3 posty, zanim cały wątek został usunięty. 

...

Dlatego szkoda czasu na pisanie takich postów. Lepiej na PW wyjaśnić że to nie to forum. Swoją drogą wiedza tajemna to nie jest...

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 535
  • 2257
  • 13

Pogaduchy 3.0

Właśnie, tylko tyle mu w sumie napisałem, że to nic nowego.  To że o tym tu nie piszemy to nie oznacza, że tego nie ma.

BTW. Mogłoby  Orange wprowadzić wkładki SFP. To byłby ogromna przewaga nad konferencją.