Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 2.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6591
  • 16706
  • 89

Pogaduchy 2.0

@Wojciech  Ok, ale ja ma tydzień zdalnej tydzień Normalnej pracy boje się tego wirusa, ale trzyma, się jak mogę.  🙂

Zespół Nasz Orange
  • 3133
  • 12648
  • 67

Pogaduchy 2.0

To dobrze! Tez się boję tego wirusa, ale jak się trzymasz to dobrze. Oby nie dopadł i będzie dobrze.

Jednakże miało być o wigilii 🤣 @Citi2017 najbliższa rodzina będzie, czy 5 osób 😂

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6591
  • 16706
  • 89

Pogaduchy 2.0

@Wojciech ciocia z szczecina nie przyjedzie bo ma covid eh😔

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 520
  • 8078
  • 37

Pogaduchy 2.0

@Citi2017 do świąt jeszcze trochę czasu jest. Szybkiego powrotu do zdrowia dla cioci. ❤️

A Ty dbaj o siebie i na pewno będzie dobrze! Uszki do góry! 🌄

A wracając do pytania @pablus:

@pablus napisał(-a)

swoją drogą - nie wiem czy już pytałem o to, ale kto u Was roznosi prezenty w Wigilię ?
u mnie zawsze są konflikty z tego powodu. Żona twierdzi, że Dzieciątko a przecież wiadomo, że tylko święty Mikołaj! a kto u Was ? może Dziadek Mróz 😄

Mikołaj 🎅 to 6 grudnia  – a jak kto niegrzeczny, to i rózgę przyniesie. 🙈

Pod choinkę 🎄 to przychodzi aniołek. 👼

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2591
  • 7014
  • 189

Pogaduchy 2.0

5daebcbf5d5c6-Barborka.jpg

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

@Kinga to jakieś pogańskie tradycje 😛

Mikołaj przychodzi 24 grudnia 😄 i włazi kominem 🙂

a ja byłem grzeczny i chciałbym pod choinkę Orange Światłowód z telewizją, bo nawet ten list co pisałem do Mikołaja przez internet to nie chciał przejść, bo myślałem wczoraj, że mi neo umarło, ale na szczęście było tylko obciążone. 🙂

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 520
  • 8078
  • 37

Pogaduchy 2.0

@pablus jakie pogańskie? 🙄

Obadaj Wikipedie 😋

Mikołajki – tradycyjna, polska nazwa święta ku czci świętego Mikołaja, biskupa Miry, obchodzonego 6 grudnia w katolicyzmie i prawosławiu. Do XIX wieku był to na ziemiach polskich dzień wolny od pracy. W 1969 roku w Kościele katolickim zniesiono święto, jest to już tylko tzw. wspomnienie dowolne.

A tu co nieco o prezentach, regionach i tradycjach z tym związanych. Nie ukrywam, "żem" z Małopolski 😀

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

@Kinga . To taki żart byŁ. W moich rodzinnych stronach (pochodzę z Łomży) prezenty od Mikołaja dostawało się w Wigilię A w Mikołajki ludzie obdarowują siebie nawzajem.

@Kinganapisał(-a)

@pablus jakie pogańskie? 🙄

Obadaj Wikipedie 😋

Mikołajki – tradycyjna, polska nazwa święta ku czci świętego Mikołaja, biskupa Miry, obchodzonego 6 grudnia w katolicyzmie i prawosławiu. Do XIX wieku był to na ziemiach polskich dzień wolny od pracy. W 1969 roku w Kościele katolickim zniesiono święto, jest to już tylko tzw. wspomnienie dowolne.

A tu co nieco o prezentach, regionach i tradycjach z tym związanych. Nie ukrywam, "żem" z Małopolski 😀

Zespół Nasz Orange
  • 1105
  • 9587
  • 56

Pogaduchy 2.0

@Kinga tak było Bajoku Szczęśliwa kobieta

PS. Co by sprostać oczekiwaniom Mikołajowego w buty wejścia - zaczynam "dbać" o "linię" Szczęśliwa kobieta ... Bo broda już jest 🎅

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14748
  • 60644
  • 748

Pogaduchy 2.0

@Bartłomiej  Ja od dawna dbam o linię- papilarną. Noszę rękawiczki jak pracuję w ogrodzie i przy węglu...