- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Wojciech Ok, ale ja ma tydzień zdalnej tydzień Normalnej pracy boje się tego wirusa, ale trzyma, się jak mogę. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
To dobrze! Tez się boję tego wirusa, ale jak się trzymasz to dobrze. Oby nie dopadł i będzie dobrze.
Jednakże miało być o wigilii 🤣 @Citi2017 najbliższa rodzina będzie, czy 5 osób 😂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Citi2017 do świąt jeszcze trochę czasu jest. Szybkiego powrotu do zdrowia dla cioci. ❤️
A Ty dbaj o siebie i na pewno będzie dobrze! Uszki do góry! 🌄
A wracając do pytania @pablus:
@pablus napisał(-a)
swoją drogą - nie wiem czy już pytałem o to, ale kto u Was roznosi prezenty w Wigilię ?
u mnie zawsze są konflikty z tego powodu. Żona twierdzi, że Dzieciątko a przecież wiadomo, że tylko święty Mikołaj! a kto u Was ? może Dziadek Mróz 😄
Mikołaj 🎅 to 6 grudnia – a jak kto niegrzeczny, to i rózgę przyniesie. 🙈
Pod choinkę 🎄 to przychodzi aniołek. 👼
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Kinga to jakieś pogańskie tradycje 😛
Mikołaj przychodzi 24 grudnia 😄 i włazi kominem 🙂
a ja byłem grzeczny i chciałbym pod choinkę Orange Światłowód z telewizją, bo nawet ten list co pisałem do Mikołaja przez internet to nie chciał przejść, bo myślałem wczoraj, że mi neo umarło, ale na szczęście było tylko obciążone. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@pablus jakie pogańskie? 🙄
Obadaj Wikipedie 😋
Mikołajki – tradycyjna, polska nazwa święta ku czci świętego Mikołaja, biskupa Miry, obchodzonego 6 grudnia w katolicyzmie i prawosławiu. Do XIX wieku był to na ziemiach polskich dzień wolny od pracy. W 1969 roku w Kościele katolickim zniesiono święto, jest to już tylko tzw. wspomnienie dowolne.
A tu co nieco o prezentach, regionach i tradycjach z tym związanych. Nie ukrywam, "żem" z Małopolski 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Kinga . To taki żart byŁ. W moich rodzinnych stronach (pochodzę z Łomży) prezenty od Mikołaja dostawało się w Wigilię A w Mikołajki ludzie obdarowują siebie nawzajem.
@Kinganapisał(-a)@pablus jakie pogańskie? 🙄
Obadaj Wikipedie 😋
Mikołajki – tradycyjna, polska nazwa święta ku czci świętego Mikołaja, biskupa Miry, obchodzonego 6 grudnia w katolicyzmie i prawosławiu. Do XIX wieku był to na ziemiach polskich dzień wolny od pracy. W 1969 roku w Kościele katolickim zniesiono święto, jest to już tylko tzw. wspomnienie dowolne.
A tu co nieco o prezentach, regionach i tradycjach z tym związanych. Nie ukrywam, "żem" z Małopolski 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Kinga tak było Bajoku
PS. Co by sprostać oczekiwaniom Mikołajowego w buty wejścia - zaczynam "dbać" o "linię" ... Bo broda już jest 🎅
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Bartłomiej Ja od dawna dbam o linię- papilarną. Noszę rękawiczki jak pracuję w ogrodzie i przy węglu...