- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
Ok, szczerze nie wpadłbym na pomysł że to komuś jeszcze może być potrzebne w czasie messengerów, WhatsApp etc ... temat jest in progress ale jakoś nie umiem sobie powiązać użytkownika Flex z potrzebą sms poprzez wifi 🙂 ... jakoś widzę tych użytkowników trochę bardziej up2date z technologią :).
Dla mnie za granicą jest ważniejsze co innego. Mogę mieć cały czas włączony roaming ale będzie ściągac z konta tylko kiedy kupię odpowiedni pakiet.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
@Remi , jeśli chodzi roaming, to Flexa trudno przebić. I nie chodzi mi o GB, a np o połączenia. Mama moja jest na 10 dni w UK i aktywowałem na początek 7 dni za 15 zł nielimitowane rozmowy SMSy. Nie ma takiego pakietu roaming UK na rynku telco. Dla mnie mega usługa i oczywiście mogłem bez kontaktu z BOK aktywować u siebie w apce 💪😏
Jestem z tych osób dla których samoobsługa to podstawa... Jestem nawet za ograniczeniem udziału obsługi na FLEX i jeszcze większa autonomią w aplikacji.
Nowe możliwości z zapowiadaną nielimitowaną transmisją danych na pewno pomogą w powiększeniu ilości userów.
Aaaa dajcie Signal do Social. 😋😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
@Remi Dzięki za pozytywne info!
Nie zapominaj że nowocześni użytkownicy Flexa korzystają z serwisów wymagających autoryzacji kodem z SMSa, powiadomień SMSowych lub mają dziadków nie korzystających ze smartfonów.
Roaming tylko w pakietach ma też swoje wady. Aby wysłać JEDNEGO SMSz z kraju poza UE muszę wykupić pakiet za kilkanaście PLN.
A co najgorsze.... w niektórych krajach bez wykupienia pakietu nie można korzystać z VoWiFi:
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
@Remi a umiesz sobie powiązać użytkownika Flex z potrzebą używania esimki na więcej niż jednym sprzęcie jednocześnie ?
Bo Flex nie i automatycznie takiemu komuś wyłącza powiadomienie o tym że ktoś dzwonił jak maił wyłączony telefon.
Problem znany od samego początku oferty nadal rozwiązania brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
nowocześni to raczej mają notyfikację i autoryzację inapp a nie na sms lub używają fizycznych kluczy. Moja Mama korzysta z Flex i jego mega zadowolona.
Niezależnie, dla każdego co innego bo zaczniemy dyskusje w stylu co lepsze czy iPhone z iOS i ekosystemem czy Samsung z Androidem :). iPhony mają zalety które dla innych są wyjątkowe a dla reszty są ograniczeniami i podobnie jest z Flex :). Dla mnie Flex jest jak iPhone, można go lubić, można go nie nawidzić ale uważam że dla mnie lepszego rozwiązania nie ma. Choćby z tego powodu że wiem co jest pod spodem i porównaniu do innych operatorów to Flex ma takie bebechy jak Tesla ... niby z zewnątrz podobnie ale w środku całkowicie inne auto :).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
Jak dobrze zrozumiałem problem to nie jest kwestia esim tylko multisim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
Na dzień dzisiejszy eSIM i kolejne karty sim z tym samym numerem nie mają zastosowania i nie potrzebuje.
Dla mnie FLEX:
1. Samoobsługa i zarządzanie kartami (aplikacja)
2. Social Pass
3. Prawdziwe nielimitowane rozmowy, dużo rozmawiam
4. Przekazywanie GB
5. Proste płatności
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
Ciekawe od kiedy będzie nowy pakiet bez limitu. Bo to dość istotne czy będzie i jeśli będzie to jak długo okres bez passów dla gigabajtożernych serwisów streamingowych.
I jeszcze myślę że jeśli Flex wprowadzi bez limitu transfer kto wtedy wybierze abonament mobilnego internetu w Orange? Będzie to zbyt dobra oferta bo podejrzewam że nie będzie cena mocno odstająca (o ile w ogóle będzie) od rynkowych cen.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
Czas na rozstanie z Flexem.Cóż,wszystko kiedyś się kończy.🤷♀️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w Orange Flex
@Eveline jaką inną ofertę lepszą znajdziesz? Moja mama korzysta z FLEX-a tylko do rozmów. Podwyższenie planu dla niej jest nie na rękę, bo 5 zł dodatkowo za 15 GB to strata kasy. Nie wykorzystuje nawet 1GB z planu. Pozostałe oferty Orange też są w takiej samej lub podobnej cenie.