Nie można wyświetlić tego widżeta.

Z nju na flex i z powrotem

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 12
  • 48
  • 0

@Ron  Czyli, wynika z tego, że zmiana z Nju abonament na Orange karta powinna być wykonana na koniec okresu rozliczeniowego, a powrót z Orange karta do Nju subskrybcja czas nie gra roli TAK ?  

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3334
  • 8032
  • 150

Minimum 48h przed końcem okresu rozliczeniowego, a najlepiej wcześniej. Tylko może być tak, że Orange zmianę dokona na koniec następnego okresu rozliczeniowego. Bo tak naprawdę z umowy obowiązuje 30 dni.

Na subskrypcje w ciągu kilku minut😏 

@d7ejkej 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19947
  • 57655
  • 784

@d7ejkej około godziny 12-tej wysłałem SMS-a o przeniesieniu do oferty NJU. Oczywiście numer jest ma karcie eSIM. Przyszedł SMS z informacją o rozpoczęciu przeniesienia i w tym momencie karta eSIM wylogowała się z sieci. Ponowne logowanie kończy się niepowodzeniem. Na infolinii Orange i NJU konsultanci informują, że numer jest w trakcie przenoszenia. Obecnie jak dzwonię na ten numer, to dostaję komunikat, że numer nie istnieje. Mam czekać do jutra, przenoszenie powinno zakończyć się do 24 godzin.

• 12
  • 48
  • 0

@ketrasaArtur  Jestem bardzo ciekaw jaki będzie finał 🧐

• 19947
  • 57655
  • 784

@d7ejkej dziś raczej już nie będzie przeniesiony. Przed chwilą sprawdzałem i dalej karta eSIM jest nieaktywna, brak logowania do sieci. Oczywiście nic konsultantom nie wspomniałem, że przenoszony ny numer działa na karcie eSIM. Jutro jak po 12-tej nie zaloguje się do sieci, to dzwonie na infolinię 🤔 🤣

• 12
  • 48
  • 0

@ketrasaArtur  Kolega ode mnie z pracy zrobił myk z esim i przeniosło go do nju z esim. Zrobił dokładnie tak : Orange na kartę - zgłosił przez chat zmianę z sim na esim. Po zmianie na esim wysłał SMS o treści NJU na numer 601 po 30 min dostał SMS, że  został przeniesiony na NJU. Jego esim działa na NJU 🤷‍♂️

• 19947
  • 57655
  • 784

@d7ejkej przed chwilą mój numer wskoczył na eSIM-e do oferty NJU. Obecnie już działa. Nie wiem tylko, czemu te przenoszenie zajęło ponad 22 godziny. Powinno szybciej, ale na to nie mam wpływu.

Reasumując, jest możliwość używania eSIM w NJU, ale po przez przenoszenie i aktywację w ofercie na kartę.

• 19947
  • 57655
  • 784

@d7ejkej aktywowałem na numerze z eSIM-em subskrybcję NJU. W momencie aktywacji, eSIM wylogował się z sieci. Po ponownym uruchomieniu telefonu, subskrybcja NJU na eSIM działa prawidłowo 🤗👍

• 12
  • 48
  • 0

@ketrasaArtur  Super. Dzięki za testy, jednak da się eSIM w Nju 👏  

Ciekawe tylko czemu Nju tego nie oferuje 🤦‍♂️

• 19947
  • 57655
  • 784

@d7ejkej nie ma sprawy. Sam byłem ciekawy, jak eSIM funkcjonuje. Konsultanci najczęściej nie mają pojęcia o takiej możliwości. Ważne, aby nie wyinstalować eSIM po przejściu do NJU, ewentualnie zachować kod QR po wymianie karty na eSIM w ofercie FREE. Niestety we FLEX do karty głównej nie jest generowany kod QR, tylko instalowany automatycznie. Więc w moim przypadku usunięcie karty eSIM z telefonu, to wymiana na tradycyjny SIM. Taką wymianę można zgłosić na czacie i konsultant zamawia kuriera z nową kartą SIM. Wymiana jest bezpłatna.

Aktualizacja wpisu - Zespół Nasz Orange:

Od marca 2024 karta eSIM dostępna jest we wszystkich ofertach nju subskrypcja.