Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaby zasięg LTE

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Słaby zasięg LTE

A zgłaszałeś to Obsłudze Klienta? Ogólne zgłoszenie o poprawie zasięgu.

adamo1964
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Słaby zasięg LTE

Dokonałem zgłoszenia przez czat bo tylko taka jest możliwość i na razie czekam na odpowiedź bo nic mi nie odpisano.

Jak zgłaszałem poprzednim razem to też nic nie dowiedziałem się, mimo że podałem dokładną lokalizację i dokładny opis problemu.

Wydaje mi się że w takim przypadku powinien być możliwy kontakt z technikami bo sami wiecie jak działa infolinia-czat choć do czatu we Flexie nie mam zastrzeżeń a kilkukrotnie korzystałem.Na razie więc czekam na info z czatu

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Słaby zasięg LTE

Wystarczy czat jest lepszy od infolinii. temat na pewno został przekazany, ale rozwiązanie nie będzie z dnia na dzień. 

adamo1964

Słaby zasięg LTE

Też liczę na odpowiedź ,mam czas (pakiet) do 20.11 , myślę że do tego czasu coś się wyjaśni.

Pozdrawiam wszystkich

DarekWa
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

Słaby zasięg LTE

to że mało kresek widzisz, nie oznacza słabego zasięgu.

adamo1964

Słaby zasięg LTE

Tu nie chodzi o ilość kresek na wyświetlaczu.

Wynik Speed test na dobrym sygnale 110-130 a na słabym 40k/sek

Doskonale wiem co znaczą kreski na wyświetlaczu bo jestem elektronikiem z zawodu

Highlighted
jaryn
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Słaby zasięg LTE

A co to za jednostka k/sek?

adamo1964

Słaby zasięg LTE

O czym innym myślałem jak pisałem ,oczywiście że Mb/s

adamo1964

Słaby zasięg LTE

Dostałem odpowiedz:

Witamy, sprawdziliśmy zgłoszenie nr xxXXxxX. Informujemy, że uzyskiwana prędkość wysyłania danych wynika z obciążenia stacji bazowej obsługującej Państwa lokalizację i jest to średnia prędkość dla urządzeń łączących się z siecią na paśmie LTE 2100 MHz. Wyższą prędkość można uzyskać przy połączeniu na paśmie LTE 2600 MHz, co wymaga poprawy sygnału. W niektórych sytuacjach może też pomóc samo ustawienie urządzenia w innym miejscu  np. w pobliżu okna budynku. Pozdrawiamy, Orange Flex

Może ktoś by mi to objaśnił bo nie wiem co ja mam z tym zrobić ,dodam że jak mierzyłem przepustowość to byłem nawet na balkonie i nic to nie dało...

* Wpis poddany edycji - Wiktor

jaryn
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Słaby zasięg LTE

Przecież wiadomo, że odpowiedź będzie niekonkretna. To ile jest tej prędkości 40Mb/s?