- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej wszystkim, nie umiem znaleźć odpowiedzi na to jak zachowuje się flex w roamingu poza EU.
Chodzi mi o to, czy bez płatnego pakietu minut/GB (np. z promo Tu i Tam) można odbierać połączenia, smsy?
Jeśli nie to czy po wykupieniu np. 10 minut to one są do wykorzystania na przychodzące i wychodzące?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers musisz mieć pakiet wykupiony( strona 5 regulaminu), jest on dla połączeń przychodzących i wychodzących.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
@soundloversnapisał(-a)Chodzi mi o to, czy bez płatnego pakietu minut/GB (np. z promo Tu i Tam) można odbierać połączenia, smsy?
To jest pakiet tylko GB.
@soundloversnapisał(-a)Jeśli nie to czy po wykupieniu np. 10 minut to one są do wykorzystania na przychodzące i wychodzące?
Dotyczy zarówno połączeń wychodzących jak i przychodzących.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers musisz mieć pakiet wykupiony( strona 5 regulaminu), jest on dla połączeń przychodzących i wychodzących.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Ok to w takim razie załóżmy, że wykupuje 10 min za 10zł na 15 dni z promo Tu i Tam i jestem w USA.
W tym momencie numer mam aktywny dla połączeń przychodzących?
Czy połaczenie przychodzące bez odebrania połączenia również zabiera minuty z tego pakietu?
Sorry, że tak dopytuje, ale trochę to dla mnie niezrozumiałe, że nawet w takim nisko kosztowym nju czy OFNK odbieranie sms i możliwość otrzymywania połączeń przychodzących w roamingu poza EU jest darmowa.... a tu subskrypcja i takie kwiatki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
@soundlovers jeśli nie odbierzesz, to nic nie naliczy 🙂
A co do oferty na kartę, to połączenia głosowe wykonane oraz odebrane w roamingu w ramach stref 2-5 Orange nalicza opłatę co 1 minutę, za każdą rozpoczętą minutę połączenia,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Jasne, że nalicza za połączenia, nie mniej, bez problemu numer jest aktywny dla połączeń przychodzących bez żadnych dodatkowych kosztów. A we flexie bez pakietu numer będzie po prostu nieaktywny, nawet dla jakiegoś prostego sms'a 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Ofertę na kartę Musisz doładować konto, aby korzystać z roamingu w ramach Cennika za odebranie.
We Flexie mamy gotowe pakiety i to o wiele korzystniejsze 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Ale to nadal środki doładowane i można je wykorzystać także na inne usługi. Tutaj wykupuje konkretny pakiet 😛
Nie mniej, dzięki serdeczne za pomoc, wszystko już dla mnie jasne i ostatecznie i tak przenoszę z OFNK do Flexa 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Dodam jako ciekawostkę, że bez wykupienia czegokolwiek, będąc w USA można we Flex dzwonić przez WiFi. Odbierać się nie da, nawet przez WiFi. Generalnie w USA najprościej jakiś tani pakiet internetu wykupić i używać tylko komunikatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Flex poza EU
Myk z WIFi Calling znam i nawet testowałem w Stanach na Flexie - działało jak należy bez problemów. W ofercie na kartę i w nju już WIFi Calling nie działa poza PL.
Co do samych GB, niestety operatorzy (nie tylko w PL) nie nadążają za trendem rosnących jak grzyby po deszczu ofert podróżnych esim. Bezpieczny roaming, czy flexowe Tu i Tam są niejako odpowiedzią na te esimki i chyba tylko Orange w PL zdecydował się działać coś w tym kierunku.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »