Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Roaming Flex poza EU

ROZWIĄZANE
soundlovers
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
Solved!

Roaming Flex poza EU

Hej wszystkim, nie umiem znaleźć odpowiedzi na to jak zachowuje się flex w roamingu poza EU.

Chodzi mi o to, czy bez płatnego pakietu minut/GB (np. z promo Tu i Tam) można odbierać połączenia, smsy? 

Jeśli nie to czy po wykupieniu np. 10 minut to one są do wykorzystania na przychodzące i wychodzące? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Glut
Poziom 28, Znawca Przestworzy
Solution

Roaming Flex poza EU

Wiadomość zawiera hiperłącze

@soundlovers  musisz mieć pakiet wykupiony( strona 5 regulaminu), jest on dla połączeń przychodzących i wychodzących.

https://flex.orange.pl/dokumenty/Cennik_Uslug_w_Roamingu_oraz_polaczen_miedzynarodowych_od_27_08_202...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Roaming Flex poza EU

@soundloversnapisał(-a)

Chodzi mi o to, czy bez płatnego pakietu minut/GB (np. z promo Tu i Tam) można odbierać połączenia, smsy? 

To jest pakiet tylko GB. 

@soundloversnapisał(-a)

Jeśli nie to czy po wykupieniu np. 10 minut to one są do wykorzystania na przychodzące i wychodzące? 

Dotyczy zarówno połączeń wychodzących jak i przychodzących.

Glut
Poziom 28, Znawca Przestworzy
Solution

Roaming Flex poza EU

Wiadomość zawiera hiperłącze

@soundlovers  musisz mieć pakiet wykupiony( strona 5 regulaminu), jest on dla połączeń przychodzących i wychodzących.

https://flex.orange.pl/dokumenty/Cennik_Uslug_w_Roamingu_oraz_polaczen_miedzynarodowych_od_27_08_202...

soundlovers

Roaming Flex poza EU

Ok to w takim razie załóżmy, że wykupuje 10 min za 10zł na 15 dni z promo Tu i Tam i jestem w USA. 

W tym momencie numer mam aktywny dla połączeń przychodzących?

Czy połaczenie przychodzące bez odebrania połączenia również zabiera minuty z tego pakietu?

Sorry, że tak dopytuje, ale trochę to dla mnie niezrozumiałe, że nawet w takim nisko kosztowym nju czy OFNK odbieranie sms i możliwość otrzymywania połączeń przychodzących w roamingu poza EU jest darmowa.... a tu subskrypcja i takie kwiatki.

Ron

Roaming Flex poza EU

@soundlovers jeśli nie odbierzesz, to nic nie naliczy

A co do oferty na kartę, to połączenia głosowe wykonane oraz odebrane w roamingu w ramach stref 2-5 Orange nalicza opłatę co 1 minutę, za każdą rozpoczętą minutę połączenia

soundlovers

Roaming Flex poza EU

Jasne, że nalicza za połączenia, nie mniej, bez problemu numer jest aktywny dla połączeń przychodzących bez żadnych dodatkowych kosztów. A we flexie bez pakietu numer będzie po prostu nieaktywny, nawet dla jakiegoś prostego sms'a  

Ron

Roaming Flex poza EU

Ofertę na kartę Musisz doładować konto, aby korzystać z roamingu w ramach Cennika za odebranie. 

We Flexie mamy gotowe pakiety i to o wiele korzystniejsze

soundlovers

Roaming Flex poza EU

Ale to nadal środki doładowane i można je wykorzystać także na inne usługi. Tutaj wykupuje konkretny pakiet  

Nie mniej, dzięki serdeczne za pomoc, wszystko już dla mnie jasne i ostatecznie i tak przenoszę z OFNK do Flexa  

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Roaming Flex poza EU

@soundlovers 

Dodam jako ciekawostkę, że bez wykupienia czegokolwiek, będąc w USA można we Flex dzwonić przez WiFi. Odbierać się nie da, nawet przez WiFi. Generalnie w USA najprościej jakiś tani pakiet internetu wykupić i używać tylko komunikatorów.

soundlovers

Roaming Flex poza EU

Myk z WIFi Calling znam i nawet testowałem w Stanach na Flexie - działało jak należy bez problemów. W ofercie na kartę i w nju już WIFi Calling nie działa poza PL. 

Co do samych GB, niestety operatorzy (nie tylko w PL) nie nadążają za trendem rosnących jak grzyby po deszczu ofert podróżnych esim. Bezpieczny roaming, czy flexowe Tu i Tam są niejako odpowiedzią na te esimki i chyba tylko Orange w PL zdecydował się działać coś w tym kierunku.