- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chciałem przenieść numer mojego ojca do Flex. Oczywiście cała procedura jest mi znana. Jednak nastąpił problem w momencie weryfikacji - wysłałem skan dowodu osobistego i selfie . Za każdym razem weryfikacja nie powiodła się. Po kontakcie z konsultantem okazało się że system odrzuca weryfikację bo uznaje że dowód osobisty jest po terminie ważności. Dowód jest jednak ważny bezterminowo - ojciec ma 77 lat i nie musi wymieniać swojego dotychczasowego dowodu, nawet posługuje się nim bezproblemowo w urzędach i w banku. Jak to przeskoczyć? Zaproponowano przeniesienie numeru najpierw do Orange a pozniej do Flex ale nie chcę nam się tyle kombinować. Nie ma też możliwości weryfikacji online przez bank....
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shallet możesz przenieść numer telefonu do oferty na kartę przez stronę internetową:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
Kartę SIM dostarczy kurier. Po przeniesieniu do Orange na kartę, przeniesienie do FLEX już bez weryfikacji i trwa tylko chwilę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru problem weryfikacji
No niestety tutaj łatwo nie będzie. Miałem podobna sytuację, ale z osoba w rodzinie, ale wybrałem przez bank i nie było problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shallet możesz przenieść numer telefonu do oferty na kartę przez stronę internetową:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
Kartę SIM dostarczy kurier. Po przeniesieniu do Orange na kartę, przeniesienie do FLEX już bez weryfikacji i trwa tylko chwilę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shallet Przypuszczam, że weryfikacja po prostu ma takie zasady w związku z wiekiem/weryfikacją ważności na DO. Może warto zerknąć na Moje ID? Może ta weryfikacja zda egzamin?
Jeśli nie, to jedyną opcja to przejście do Orange prepaid i potem migracja do Flexa jak doradził wcześniej @ketrasaArtur
Ewentualnie zrób cesje numeru na siebie, skoro i tak będziesz obsługiwał tacie konto...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Moje ID to też weryfikacja przez konto bankowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 czasami się człowiek zapędzi. Mi też się pomyłki zdarzają.