- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie
@jarmk może być jakiś bug tak jak pisze @slav72 i @IreneuszCD. To jedynie dział techniczny pomoże. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie
@jarmk Z tego, co się dowiedziałem telefon (smartfon) taka ma...Jeśli masz wyłączoną pocztę głosową (deaktywowaną) nie dochodzi dom żadnego przekierowania, bo i na co? To zwykły baner informacyjny jakby poczta działała...
Spokojnie używaj telefonu, to niczym nie grozi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jesli mimo ich wyłaczenia przekierowanie jest aktywne po ponownym uruchomieniu telefonu, to należy odświeżyć status - wyłączyć i włączyć pocztę, a potem ktoś dzwonił.
Jak nie działa, to trzeba do skutku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieprawda u mnie usługa "Kto dzwonił" jest aktywna, a Poczta głosowa nieaktywna i wszystkie przekierowania (co widać w screenie) wyłączone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale czy faktycznie dochodzi do przekierowań, czy tylko problem kosmetyczny? Jeśli tylko kosmetyczny, to IMHO szkoda nerwów, niech sobie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Kosmetyczno-banerowo-smartfonowy, bo z tego co zrozumiałem do przekierowań nie dochodzi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj po raz kolejny pisałem w sprawie przekierowań na czacie.
Okazało się, że była włączona jeszcze usluga "Zadzwoń teraz". Poprosiłem o wyłączenie również i jej, a mimo wszystko numer jak "wisiał", tak wisi dalej w tych dwóch jak na skrenie miejscach..
Reasumując, pomimo wyłączenie usług:
- Poczta głosowa,
- Ktoś dzwonił,
- Zadzwoń teraz.
W ustawieniach telefonu w dalszym ciągu numer wisi w dwóch miejscach.
Jest to telefon mojej żony, konkretnie Samsung Galaxy M51.
Ja miałem Samsunga Galaxy S22 Ultra i w tych miejscach miałem "Nie ustawiono numeru", czyli miałem pusto.. obecnie mam nowy telefon i też wszędzie mam pusto.. a u niej wskazany numer nie znika, nie można go podmienić i nie można go wyłączyć w ustawieniach.
W związku z tym, że nic się nie dzieje, bynajmniej narazie nie stwierdziliśmy jakiś dziwnych i podejrzanych zachowań, chyba odpuszczamy już sobie drążenie tego problemu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jarmk jeśli poczta głosowa wyłączona, to przekierowanie nie ma prawa działać 😎
Telefon może tam wyświetlać cokolwiek 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie! Telefon wyświetli tymczasowe dane zapisane na SIM, tak samo może pokazać inny numer karty SIM... Nie ma to nic wspólnego na jakość i prawidłowe działanie usług! 😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jarmk znalazłem taki link na stronie Orange zerknij do tego tematu Przekierowanie połączeń https://www.orange.pl/omnibook/przekierowanie-polaczen#
Jak wyłączyć przekierowanie połączeń?