Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie ?

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11270
  • 110

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie

@jarmk  może  być jakiś bug tak jak pisze @slav72  i @IreneuszCD. To jedynie dział techniczny pomoże. 🙂

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie

@jarmk Z tego, co się dowiedziałem telefon (smartfon) taka ma...Jeśli masz wyłączoną pocztę głosową (deaktywowaną) nie dochodzi dom żadnego przekierowania, bo i na co? To zwykły baner informacyjny jakby poczta działała...

Spokojnie używaj telefonu, to niczym nie grozi 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32806
  • 39019
  • 1390

Aby te przekierowanie znikło, musisz na danym numerze mieć JEDNOCZEŚNIE wyłączone dwie usługi: Ktoś dzwonił i pocztę głosową.

Jesli mimo ich wyłaczenia przekierowanie jest aktywne po ponownym uruchomieniu telefonu, to należy odświeżyć status - wyłączyć i włączyć pocztę, a potem ktoś dzwonił.

Jak nie działa, to trzeba do skutku.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Nieprawda u mnie usługa "Kto dzwonił" jest aktywna, a Poczta głosowa nieaktywna i wszystkie przekierowania (co widać w screenie) wyłączone.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

@jarmk 

Ale czy faktycznie dochodzi do przekierowań, czy tylko problem kosmetyczny? Jeśli tylko kosmetyczny, to IMHO szkoda nerwów, niech sobie jest.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

@j131 Kosmetyczno-banerowo-smartfonowy, bo z tego co zrozumiałem do przekierowań nie dochodzi 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 223
  • 627
  • 5

Dzisiaj po raz kolejny pisałem w sprawie przekierowań na czacie.

Okazało się, że była włączona jeszcze usluga "Zadzwoń teraz". Poprosiłem o wyłączenie również i jej, a mimo wszystko numer jak "wisiał", tak wisi dalej w tych dwóch jak na skrenie miejscach..

Reasumując, pomimo wyłączenie usług:

1. Poczta głosowa,
  2. Ktoś dzwonił,
  3. Zadzwoń teraz.

W ustawieniach telefonu w dalszym ciągu numer wisi w dwóch miejscach.

Jest to telefon mojej żony, konkretnie Samsung Galaxy M51.

Ja miałem Samsunga Galaxy S22 Ultra i w tych miejscach miałem "Nie ustawiono numeru", czyli miałem pusto.. obecnie mam nowy telefon i też wszędzie mam pusto.. a u niej wskazany numer nie znika, nie można go podmienić i nie można go wyłączyć w ustawieniach.

W związku z tym, że nic się nie dzieje, bynajmniej narazie nie stwierdziliśmy jakiś dziwnych i podejrzanych zachowań, chyba odpuszczamy już sobie drążenie tego problemu..

scr.jpg

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2609
  • 14015
  • 68

@jarmk  jeśli poczta głosowa wyłączona, to przekierowanie nie ma prawa działać 😎

Telefon może tam wyświetlać cokolwiek 😎

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 66
  • 283
  • 1

Dokładnie! Telefon wyświetli tymczasowe dane zapisane na SIM, tak samo może pokazać inny numer karty SIM... Nie ma to nic wspólnego na jakość i prawidłowe działanie usług! 😋

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11270
  • 110

@jarmk  znalazłem taki link na stronie Orange zerknij  do tego tematu Przekierowanie połączeń https://www.orange.pl/omnibook/przekierowanie-polaczen#

Jak wyłączyć przekierowanie połączeń?

Usługi mobilne 

Rodzaj przekierowaniaWyłączenie

Zawsze (bezwarunkowe)

##21#

Gdy zajęty

##67#

Gdy nie odbiera

##61#

Gdy wyłączony

##62#

Wyłączenie wszystkich przekierowań