Orange flex - zablokowane konto od dwóch tygodni.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 28
  • 0

@Piotrekk85 ale problemem nie jest płatność, bo pieniądze już zostały pobrane. Problemem jest zawieszony proces odnawiania planu. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33110
  • 40693
  • 1403

Okej, i wiem, że to absurdalnie brzmi, ale zmiana metody płatności może wyzwolić akcję. Owszem pobierze opłatę drugi raz, ale potem można to reklamacyjnie odzyskać.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21705
  • 63323
  • 861

Mam podobną sytuację, ale przy przenoszeniu numeru do FLEX. Opłata została pobrana, ale plan jeszcze nie został aktywowany. Po 24 godzinach dostałem komunikat o zapewnieniu środków, aby plan został aktywowany. Uzupełniłem środki w portfelu, ale po pobraniu pierwszy raz płatności, drugi raz już nie została pobrana. Czekam więc dalej na odnowienie planu.

Zostaje więc zgłoszenie na czacie i oczekiwanie ba aktywację planu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2962
  • 12675
  • 75

@AqnarTylko dla pewności. Telefon, na którym masz apke Flex ma dostęp do internetu, np wi-fi? Tam chyba na chat można wrzucać załączniki. Ja bym wrzucił do rozmowy zrzut ekranu z dowodem, że środki finansowe są na koncie i poprosiłbym o komentarz:

Img_2025_12_09_12_51_31.jpeg

• 9
  • 28
  • 0

@atlas_cudow tak, telefon ma dostęp do neta, wygenerowałem sobie nawet drugą kartę esim w apce, żeby mieć jakikolwiek kontakt ze światem. Orange jest świadome problemu, problem polega na tym, że codziennie do nich dzwonie i pisze na czacie i jedyne co słyszę to, nic nie wiemy, jak się dowiemy damy znać i tak sobie mijają dni. Tydzień temu myślałem, że mamy jakiś przełom, bo wrócili z informacją, że problemem są przekierowania na numerze i proszą o wyłączenie, bo technicy sami tego nie mogą zrobić. Pomijając fakt, że żadnych przekierowań nie ustawiałem, to ja się pytam co to są za technicy, którzy nie mogą wyłączyć przekierowania w celu naprawy błędu technicznego. 

• 2962
  • 12675
  • 75

U mnie tak to wygląda. Mam tylko przekierowanie na pocztę. Nie wiem, cze w Orange w ogóle można to zmienić. U zielonego owszem, ale w Orange nie sprawdzałem.

BTW. Nie wiem, czy w ogóle możesz teraz to sprawdzić, na zawieszonym numerze...

Screenshot_20251210-213425.png

• 9
  • 28
  • 0

Tak, mam te same przekierowania. Nie można ich wyłączyć, nawet Orange nie może.
Kazali mi wpisać kod ##002# w celu wykasowania wszystkich możliwych przekierowań i czekam dalej ...

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33110
  • 40693
  • 1403

Te przekierowania są związane z usługą ktoś dzwonił. Ich nie zmienisz.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15629
  • 64344
  • 827

@Aqnar  skoro polsrodki nie pomogą, zostaje czekać . Błędy systemowe nie są proste do weryfikacji i naprawienia 

• 2962
  • 12675
  • 75

@Aqnar  A jaki masz komunikat zwrotny, po wybraniu kodu  wyłącznia przekierowania? U mnie wyświetla "wymazywanie zakończone".