Orange flex - zablokowane konto od dwóch tygodni.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 28
  • 0

Hej, dwa tygodnie temu moje konto zostało zawieszone z powodu problemów z pobraniem płatności (skończyła się ważność karty płatniczej). Dokonałem płatności niemal od razu i co ...  i od dwóch tygodni Orange flex nie potrafi aktywować mojego planu. Aplikacja wisi na komunikacie "Odnawianie planu". Pisze niemal codziennie na czacie, dzwonię na infolinię i jedyne co słyszę/czytam, to "nie mamy jeszcze żadnych informacji". Chyba nie muszę mówić jak kłopotliwe w dzisiejszych czasach jest stracenie dostępu do swojego numeru telefonu. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Może ma jakąś złota radę (poza zmianą firmy, bo to już sam wiem, niestety bez aktywnego numeru nie przeniose usług). 

31 ODPOW. 31

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2946
  • 12628
  • 75

Może sama apka się przywiesila? Ja bym wyczyścił dane aplikacji i zalogował się ponownie . Nie mam pojęcia, czy to może pomóc ale chyba już nic więcej nie zrobi się.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3500
  • 8732
  • 158

@Aqnar 

Poproś na czacie o przeniesienie numeru do oferty na kartę FREE.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21696
  • 63292
  • 860

@Aqnar jeżeli płatność z karty nie została pobrana, to czy przestawiony został sposób opłaty za plan, np. z portfela zasilonego blikiem?

Po wejściu do zakładki Płatności kolejno trzeba wykonać zasilenie portfela, np. blikiem:

Screenshot_2025-12-10-19-32-46-583_com.orange.rn.dop.jpg

Screenshot_2025-12-10-19-32-53-127_com.orange.rn.dop.jpg

Screenshot_2025-12-10-19-32-59-717_com.orange.rn.dop.jpg

Screenshot_2025-12-10-19-33-07-965_com.orange.rn.dop.jpg

Następnie zmienić metodę płatności:

Screenshot_2025-12-10-19-33-21-581_com.orange.rn.dop.jpg

Po wyborze płatności, plan powinien się samoczynnie odnowić. Jeśli to nie nastąpi, to na czacie poprosić o odnowienie planu.

• 9
  • 28
  • 0

Czyścilem dane apki wielokrotnie, to nie jest problem po mojej stronie. Orange wie o problemie, ticket jest założony, jednak nic się z tym nie dzieje, a przynajmniej brak rozwiązania.

• 21696
  • 63292
  • 860

@Ronnapisał(-a)

@Aqnar 

Poproś na czacie o przeniesienie numeru do oferty na kartę FREE.

Nie przejdzie, jeśli numer jest zawieszony. Musi być aktywny, inaczej konsultant na czacie nie będzie mógł wprowadzić zlecenia przeniesienia. 

• 9
  • 28
  • 0

@ketrasaArtur środki z karty nie mogły zostać pobrane, bo straciła ważność. Dane karty podmieniłem, mało tego na koncie flex miałem wolne środki. Tak czy siak, plan został płacony. Więc to nie z płatnością jest problem, a samą aktywacją.

Screenshot_20251210_183236_Orange Flex.jpg

• 21696
  • 63292
  • 860

@Aqnar jeśli środki były wystarczające na pokrycie planu, to już zostaje zmuszenie na czacie, aby przyjęli zgłoszenie do techników i jak najszybciej został aktywowany plan.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1526
  • 6132
  • 57

@Aqnar  zażądaj na czacie rozmowy z kimś kompetentnym, kto załatwi sprawę. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33110
  • 40693
  • 1403

Jak masz inną kartę, to zmień na inną. Ew. zmień płatność na blik. Czasem trzeba wywołać akcję niż czekać.