- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witajcie, chce przeniesc numer z play do orange flex, jestem uczniem i chodzę do szkoły. Gdy chce przenieść numer to mnie prosi o karte sim, która mogę rzekomo odebrać w jakichś placówkach. Byłem w żabce i nie było orange flex tylko normalne Orange.. Czy jeślibym zamówił kuriera to czy może on mi to zostawić w skrzynce? nie ma mnie w domu minimum do 14 a kurierzy przyjezdzaja wczesniej...
Mam pytanie jeszcze jedno czy jak będę miał tą karte sim 1 to czy mogę domówić karte sim nr 2 i włozyc ją do routera?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po 1 to Kartę możesz odebrać w Salonach Orange. Jeżeli chcesz, żeby ci wysłali Kartę to wyślą DPD i tam masz możliwość przekierowania paczki do najbliżego punktu dpd pickup lub możesz zadzwonić i poprosić swojego Kuriera DPD, który obsługuje twój teren by zostawił kartę w skrzynce na listy.
Po 2 Jak będziesz mieć kartę nr 1. to oczywiście możesz zamówić kartę 2 i włożyć ją do Routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Flex, przeniesienie numeru z Play
@filipp1 Wystarczy podejść do salonu Orange i poprosić o 2 startówki Orange Flex. Karty SIM otrzymasz bezpłatnie.
Co do drugiego pytania, możesz używać drugiej karty SIM w routerze 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po 1 to Kartę możesz odebrać w Salonach Orange. Jeżeli chcesz, żeby ci wysłali Kartę to wyślą DPD i tam masz możliwość przekierowania paczki do najbliżego punktu dpd pickup lub możesz zadzwonić i poprosić swojego Kuriera DPD, który obsługuje twój teren by zostawił kartę w skrzynce na listy.
Po 2 Jak będziesz mieć kartę nr 1. to oczywiście możesz zamówić kartę 2 i włożyć ją do Routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli moge do DPD Pickup to bardzo sie ciesze bo niedaleko szkoły mam dpd Pickup, w takim razie nie zostaje mi nic innego niz preniesienie numeru teraz 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W ogóle zdziwiłem się, gdyż jestem osobą nieletnią i udało mi się potwierdzić tożsamość poprzez MojeID (przy dowodzie była odmowa) Narazie mam status "Sprawdzamy u Twojego Operatora"
EDIT: przyszedł sms od play :
Dzien dobry. Operator Orange poinformował nas, ze chcesz przeniesc do niego numer 487944-----. Jesli takiego wniosku nie bylo i chcesz zostac z nami - zadzwon do nas (*500) Pozdrawiamy - Zespol Play
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@filipp1 przez mojeid powinno się udać. Tak twierdzą na czacie.
Pamiętaj aby przed wyborem formy płatności skorzystać z kodu. Albo polecającego albo innego aktualnie obowiązującego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ok sprobuje, narazie sie zapowiada ze przeniesienie jest git, kiedys jak chcialem przeniesc to niestety mi odrzucalo przez selfie i mi proponowali zebym, przeniosl do normal orange a pozniej do flex orange ale nie chcialo mi sie z tym bawic
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez Bank potwierdzałem ostatnio tożsamość i poszło gładko we FLEX 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@filipp1 przez MojeID nie próbowalem. Natomiast sprawdzałem przeniesienie do FLEX z oferty Orange. Próby były realizowane z numerem zarejestrowanym na osobę nieletnią. Takie zmiany można robić, jeżeli osoba nieletnią ma skończone 13 lat, ale trzeba się liczyć, że nie zawsze może zadzualać jak na osobie pełnoletniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Babci ostanio robiłem i nie zadziałało przez zdjęcie dowodu z powodu ważności bezterminowej. Poszło przez ID. 😏