Flex i Revolut

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Flex i Revolut

@Piotrekk85 , zdecydowanie więcej płacę w necie przelewem bankowym, ale nie stronię od karty (Norton, Totalizator itp.), jednakże nie mały limit jest przeszkodą, tylko przypuszczam, że zabezpieczenia bankowe są przeszkodą. Puściła dopiero karta z minimalnym limitem 500PLN z kodem 3D-Secure. Bankomatowa z PKO nie przeszła. Nie ma mowy o pomyłce.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21566
  • 62798
  • 860

Flex i Revolut

W apce FLEX jest zmiana karty płatniczej. Myślę, że zmiana na Revolut nie powinno być problemem. Zaciekawiliście mnie płatnościami za FLEX. Na następny miesiąc zamienię karty płatnicze.

Screenshot_2019-10-26-06-30-15.png

Ja również wziąłem Revolut plastik. Virtual dodaje się po przez Google Pay lub tym podobne. Tak przynajmniej wyczytałem z opisu, dlatego padł wybór na plastik.

Wymiany powinny być korzystne, przynajmniej tak podają a apce Revolut

Screenshot_2019-10-26-06-37-24.png

Zasadą działania karta Revolut jest bardzo zbliżona do karty AliorBanku: https://kantor.aliorbank.pl/, z tą różnicą, że tam się wybiera waluty, w których się chce płacić, a Revolut ma ich ponad 100.

@Anonim Sprawdź historię kąta karty płatniczej, którą dodawałeś do FLEX-a. Do mnie pobrana złotówka wróciła po trzech dniach. To jest tylko potrzebne do autoryzacji karty płatniczej.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Flex i Revolut

@ketrasaArtur , ja się dopiero uczę posługiwać dostępnymi narzędziami Flexa. Myślę sobie, że do końca nie jest wszystko takie cacy. Np. nigdzie nie wyłuskałem wiadomości tekstowej z linkiem. Pewnie chodziło o te dodatkowe 33 zł, które można było zyskać na Revolut. Kiedy odpaliłem sobie linka od @Misiek62 , to już było po ptokach. Czas minął. Spotify też nie zadziałał na moją wyobraźnię, bo nieopatrznie Music Pass doładowałem do grudnia. Tu 5 zeta, tam pięć zeta i się portfel czyści. Jak będę umierał, to i tak głupim umrę Emotikon: Mrugający 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21566
  • 62798
  • 860

Flex i Revolut

W sumie Revolut do pewnie niedawno dołączyli do FLEX-a, chociaż działa już od 2015r. Ponieważ zdarzają mi się czasami wypady poza gramanicę, i szukam informacji jak poruszać się autem poza Polską, na jednej ze stron trafiłem na ofertę Revolut. Coś niecoś poczytałem i trafiłem na FLEX-a. Postanowiłem skorzystać z obu ofert, ze względu na bonusy. Żeby jednak nie karta Revolut, to nawet nie zainteresował bym się FLEX-em. Żeby nie FLEX, nie zainteresował bym się nawet stroną nasz.orange.pl Emotikon: Szczęśliwy

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5577
  • 19292
  • 187

Flex i Revolut

@Anonimnapisał(-a)

@ketrasaArtur , ja się dopiero uczę posługiwać dostępnymi narzędziami Flexa.... Spotify też nie zadziałał na moją wyobraźnię, bo nieopatrznie Music Pass doładowałem do grudnia.

@Anonim  Jeśli słuchasz muzyki dostępnej w Spotify, to, gdybyś chciał pozbyć się tam reklam, móc pobierać wybrane utwory (zapisać je sobie) to może warto spróbować Premium - nielimitowany transfer we Flexie - w ramach Music Pass - mógłbyś wówczas wykorzystać jeszcze bardziej efektywnie.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Flex i Revolut

@Misiek62 , wszystko przede mną Emotikon: Szczęśliwy To jak narkotyk...wciąga mnie powoli. Lecz jakoś nikt się nie kwapi na darmochę gigabajtów, a ja nikomu nie zamierzam włazić z buciorami przez PW, by zachęcać. To zainteresowany ma wykazać inicjatywę. 10 GB piechotą nie chodzi. A te karty (wirtualne) Revolut to mają PIN-y?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2166
  • 6982
  • 70

Flex i Revolut

@Anonimnapisał(-a)

@Misiek62 , wszystko przede mną Emotikon: Szczęśliwy To jak narkotyk...wciąga mnie powoli. Lecz jakoś nikt się nie kwapi na darmochę gigabajtów, a ja nikomu nie zamierzam włazić z buciorami przez PW, by zachęcać. To zainteresowany ma wykazać inicjatywę. 10 GB piechotą nie chodzi. A te karty (wirtualne) Revolut to mają PIN-y?

Karta wirtualna nie ma PINu, bo skoro jej nie można użyć na czytniku to go nie potrzebuje. Jednak posiada kod CVV który jest wymagany przy płatnościach internetowych.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Flex i Revolut

@spiro , dzisiaj stuknąłem w wirtualną kartę za radą @Misiek62 . I o dziwo. Chyba musztarda po obiedzie, bo po tym zobaczyłem dopiero możliwość skorzystania z promocji. Trochę to zakręcone, mając już aplikację Flexa. Stąd zapewne też nie będzie tych 33 zł z linka. Nie wiem tylko dlaczego mam jeszcze trzy próby odblokowania karty. Chodzi o te stuknięcia?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2166
  • 6982
  • 70

Flex i Revolut

@Anonim pomału. Kartę wirtualną zakładasz w zakładce karty, w prawym górnym rogu jest duży znak +. Po tapnięciu wybieramy rodzaj karty wirtualna i gotowe. Jedna wirtualna karta do konta jest BEZPŁATNA. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Flex i Revolut

@spiro , kartę mam, ale co innego po stuknięciu w nią widziałem. Nieważne zresztą, bo im info posłałem mailem.