Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dziwna sytuacja, złapanie zasięgu tmobile

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

Wczoraj zdarzyła mi się dziwna sytuacja, jechałem autobusem przez tereny wiejsko leśne i miałem bardzo słaby sygnał orange aż do utraty zasięgu, po chwili zauważyłem że na moim telefonie zamiast orange widnieje T-Mobile.pl ! zasięg nadal był bardzo słaby, brak kresek, a nazwę t-mobile widziałem przez jakieś pół minuty po czym zniknęła.

Posiadam ofertę orange flex, co mi się właściwie przytrafiło? Nie słyszałem o roamingu krajowym w orange.

5 ODPOW. 5

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@infi  uszkodzona identyfikacja na wspólnym nadajniku obu operatorów..

Z niektórych masztów i urządzeń na nich korzystają dwaj, a czasem nawet trzej operatorzy. Musi coś się w ustawieniach popsuło i tak się identyfikował ów nadajnik. To kwestia nazewnictwa, a nie połączenia się do obcej sieci. W końcu masz SIM-ke z Flex

Jeśli wiesz który to, warto to zgłosić 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1219
  • 10

Orange i T-Mobile to w 99,9% wspólna sieć, aczkolwiek T-Mobile na wyświetlaczu nie powinno się pojawić.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

Nie wiem który to nadajnik, ale mogę przysiąc na wszystko że widziałem, albo zwariowałem... ¯\_(ツ)_/¯

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@infi  wierzymy..nazewnictwo nadajnika czy operatora jest kwestią ustawień..

To tak jak z wifi...tylko zakres inny ( w ogromnym uproszczeniu) 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38713
  • 1388

Taka sytuacja może się pojawić na niektórych telefonach, by wybierać numery alarmowe. Proponuje tego nie testować by nie blokować jeśli ktoś rzeczywiście będzie potrzebował pomocy