- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego przeniesienie do Flex jest ustalone dopiero na 21 lutego?
@pawo241 jeżeli wniosek o przeniesienie jest złożony z datą 21 lutego, a rozwiązanie umowy z dniem 13 lutego, to sprawdził bym najpierw u poprzedniego operatora, jak wygląda sytuacja z wypowiedzeniem, czy zostało anulowane i przeniesione na 21 lutego. Bo jeśli poprzedni operator wyłączy numer, to przeniesienie może nie dojść do skutku z powodu braku aktywności przenoszonego numeru.
Druga sprawa, wypowiedzenie złożone na dzień 13 lutego, co w wypowiedzeniu zostało zaznaczone, czy numer ma być wyłączony, czy przeniesiony do oferty na kartę. Jeśli przeniesiony do oferty na kartę, to przeniesienie do FLEX może nie dojść do skutku z powodu niespójności danych. Wniosek został złożony na numer abonamentowy, więc i tak musi zostać u obecnego operatora.
Warto te niuanse powyjaśniać, aby przeniesienie było skuteczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostatnio rezygnowałem z internetu od T-MO. Umowa była dokładnie do 21/01/2025. Samą usługę zawiesili tydzień wcześniejszej, natomiast dokładnie 21 stycznia usługa zniknęła z aplikacji T-MO.
Byłem mocno zdziwiony, że przed końcem umowy zawiśli nr. Teraz dostałem fakturę o 20 zł mniejszą niż zwykle. Ale to taka dygresja, na potwierdzenie słów @ketrasaArtur , że w praktyce rożnie bywa...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawo241 po pierwsze nie składa się wypowiedzenia u obecnego operatora, ponieważ możesz stracić numer. Anuluj proces wypowiedzenia jeśli umowa jest na czas nieokreślony. Następnie możesz anulować proces przeniesienia.
Po 2 dniach ponowić możesz przeniesienie i wpisać date przeniesienia. (Jak umowa w T jest na czas nieokreślony).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »