Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dlaczego przeniesienie do Flex jest ustalone dopiero na 21 lutego?

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 18
  • 0

Mam jeszcze pytanko do was czy może się orientujecie.Będę przenosił numer z t mobile do flex. Umowę z t mobile mam do 13 lutego.Umowa została już wypowiedziana  jakiś czas temu, a przeniesienie składałem wczoraj.Przed chwilą dostałem informację z orange ,że przeniesienie nastąpi 21 lutego.Z czego to może wynikać/ I co będzie się działo z numerem od dnia 14 do 20 lutego? Dzwonić gdzieś w tej sprawie dlaczego tak jest?

*Post wydzieliłem z tematu "Flex i przeniesienie numeru z kodem siemaflex. Kiedy mam go wpisać?" - moderator Wojciech.

12 ODPOW. 12

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 962
  • 4005
  • 19

Zapewne proces automatyczny tyle trwa, aby zapobiec konfliktów.  Gdybyś zrobił to sam, jakoś specjalnie krócej by nie było, a musiałbyś iść do salonu Orange, żeby przenieść nr z TMO do Orange.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 366
  • 1451
  • 6

@pawo241  procedura przeniesienia wymaga tyle czasu 

• 5
  • 18
  • 0

Ale t mobiole od internetu odłączy mnie już 14 lutego? Czyli rozumiem,że na okres 14-20 luty muszę jakoś skombinować sobie internet?

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 962
  • 4005
  • 19

Mi się udało przenieść nr z Zielonego, do Orange w 48H, ale chyba tylko dlatego, że używam eSIM,

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 366
  • 1451
  • 6

@pawo241  dopiero od momentu kiedy wyłączą numer i zanim uruchomisz nową kartę. O wszystkim będą Cię informować SMS-em.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2182
  • 6301
  • 205

Jaki masz okres rozliczeniowy w T. Pewnie ustawiono na koniec pełnego okresu rozliczeniowego po zakończonej umowie.
Twój wniosek o rezygnację zapewne został anulowany na podstawie wniosku o przeniesienie.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1884
  • 6663
  • 75

@pawo241napisał(-a)

Ale t mobiole od internetu odłączy mnie już 14 lutego? Czyli rozumiem,że na okres 14-20 luty muszę jakoś skombinować sobie internet?

Tylko przypuszczam, że T-Mobile zwolni numer w nocy z 20/21 lutego i stąd wynika data przeniesienia 21.02.2025. Do takich uzgodnień zapewne doszło pomiędzy operatorami.

• 5
  • 18
  • 0

Jest tak jak piszesz.Okres rozliczeniowy mam 21 i wtedy wyznaczyli pewnie datę.To w takim razie umowa się przedłuża i do 21 będzie wszystko działać,czy już mnie 14 odłącza od usługi?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2182
  • 6301
  • 205

@pawo241napisał(-a)

Jest tak jak piszesz.Okres rozliczeniowy mam 21 i wtedy wyznaczyli pewnie datę.To w takim razie umowa się przedłuża i do 21 będzie wszystko działać,czy już mnie 14 odłącza od usługi?

Będą działać, w tej chwili jest tak, że nie może być przerwy w działaniu usługi. Możesz upewnić się w T, czy złożona przez Ciebie rezygnacja jest anulowana.