Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kiedy złożyć dyspozycje przeniesienia numeru do FLEX

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 635
  • 2718
  • 5

Moja obecna umowa z T-mobile kończy się 2.6.2025 chciałbym złożyć dyspozycje przeniesienia numeru do flex jak najwcześniej licząc na to że być może jeśli dostaną wniosek o przeniesienie to być może uda mi się z nimi dogadać jeszcze przed faktycznym przeniesieniem jeśli nie to trudno. 

W internecie wyczytałem że wniosek o przeniesienie można złożyć najwcześniej 120 dni przed końcem obecnej umowy ale być może jest tak że formularz w aplikacji flex można wypełnić wcześniej a system lub człowiek w praktyce złoży go najszybciej jak to tylko możliwe?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14634
  • 60213
  • 741

@_Artek_  nie składaj wcześniej niż 120 dni przed terminem przeniesienia. Taka moja rada 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

• 20211
  • 58460
  • 795

@_Artek_ wniosek w aplikacji o przeniesienie do FLEX powinno dać się złożyć wcześniej, ale z datą końca umowy u obecnego operatora.

Uważam, że 120 dni dotyczy umowy abonamentowej w Orange.

• 379
  • 1495
  • 6

@_Artek_  złożyć wniosek można szybciej, ale szybciej się nie przeniosą.

• 635
  • 2718
  • 5

Póki co składając wniosek liczę raczej na lepszą ofertę od T jeśli ją dostanę poproszę o wycofanie wniosku jeśli nie to przejdę do flex chce dać po prostu T jak najwięcej czasu na dogadanie się ze mną 🙂

Tak na marginesie uważam że to że człowiek przenoszący numer ma lepszą ofertę niż ten który od 6 lat płaci terminowo faktury u swojego obecnego operatora to też jakaś dziwna praktyka tym bardziej że przecież obecnie można przenieść się na miesiąc i wrócić już jako przenoszący numer 😄

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3363
  • 8148
  • 151

@_Artek_ , Ty jestes Panem swojego numeru 😁

1. Możesz złożyć wniosek o przeniesienie już teraz z datą na koniec okresu zastrzeżonego u obecnego operatora.

2. Złożyć wniosek o przeniesienie z wyznaczoną przez Ciebie datą i za kilka dni być w Orange FLEX. (obecny operator naliczy pewnie karę niewielką za wcześniejsze zerwanie umowy).

UWAGA: w przypadku przeniesienia, nie wypowiadasz umowy u obecnego operatora. Wniosek w aplikacji FLEX i to wszystko.

• 14634
  • 60213
  • 741

@_Artek_  nie składaj wcześniej niż 120 dni przed terminem przeniesienia. Taka moja rada 

• 635
  • 2718
  • 5

Miałeś racje, nie przeszło 😄 muszę sprawdzić kiedy będzie 120 dni przed 2 czerwca 😄