Witam,
jak wiemy TSUE zabrania oferowania tzw. video i music passów, co więc będzie z oferowanymi passami w Orange Flex? Czy zostaną one jakoś zastąpione czy Orange przestanie je oferować? Czy zabranie tych usług będzie oznaczało pogorszenie warunków umownych i możliwość zerwania umów przez konsumentów?
@Arcziiiii puki co, obecnie są dostępne jeszcze w ofercie Orange. Sprawa jest w trakcie. Temat co jakiś czas pojawia się na NO:
https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/Passy-usuni%C4%99te/m-p/195903
Ciekawe co z tego będzie i jak zrekompensują to obecnym użytkownikom bo bez passów ta oferta jest nędzna i nie warta nawet 20zl bo konkurencja z większymi pakietami jest tańsza. Miałem to brać ale wstrzymam się.
@Arcziiiii nie pamiętam aby Unia coś szybko przeprowadziła. Moim zdaniem nic się w najbliższym czasie nie zmieni i nie brałbym takiego gdybania nawet pod uwagę tylko przenosił numer skoro oferta ci się TERAZ podoba.
Wszystkie sieci już się wypowiedziały, że wyrok wiele zmieni. Orange próbuje się bronić, że niby trzeba mieć pakiet GB żeby passy działały bo jak wykorzystasz podstawowy pakiet to i passy przestaną działać ale myślę, że to nie przejdzie i UOKiK nałoży za to kary więc żaden operator nie będzie ryzykował. Przepisy już weszły w życie.
W necie są ich stanowiska, poszukaj, jest o tym glosno.
Również nie widziałem, żeby jakikolwiek operator się oficjalnie na ten temat gdzieś wypowiedział