- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lekarstwo na problemy z zasięgiem - aplikacja WiFi Calling
burebusek napisał(-a):
rafik_ napisał(-a):Na p8 Lite z 2ma kartami SIM nadal aplikacja po jakimś czasie sama się wyłącza .... ( oczywiście ustawiona jako chroniona etc ).
@rafik_, być może przyczyna leży po stronie ustawień aplikacji.
Nie nie lezy po stronie ustawień apki.
BTW - menu ustawień apki jest bardzo ubogie.
To bardziej kwestia współpracy z Huawei. Tak było od pierwszej wersji tej apki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rafik_, niestabilność appki to zmora także u mnie. Zobaczę po aktualizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Misiek62 napisał(-a):
Jasne @burebusek że potestujemy.
@Misiek62, dzisiaj Recovery Suite było ważniejsze i w końcu upragniony spokój Mam jakiś "magnes" na kłopoty przed świętami z PC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testuję na Huawei-u Mate 10 Pro z Andkiem Oreo.
Generalnie działa, ale... momentami się przycina, np. dzwonię do kogoś, ale po odebraniu nie słyszę rozmówcy. Za chwilę dzwonię jeszcze raz i jest OK. Raz zdarzył się problem z połączeniem przychodzący, tj. był dzwonek, ale nie pojawił się ekran połączenia przychodzącego. Odebranie połączenia było możliwe dopiero po odblokowaniu telefonu (odciskiem palca).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Duke, u mnie bezpieczny katalog z tym pinem mnie wkurza. Zastanawiam się nad wyłączeniem blokady, a tylko simkę zostawię z blokadą po starcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rafik_ napisał(-a):Na p8 Lite z 2ma kartami SIM nadal aplikacja po jakimś czasie sama się wyłącza .... ( oczywiście ustawiona jako chroniona etc ).
@rafik_: Tę ochronę to o kant stołu potłuc... U mnie w P9 Lite to nigdy nie działało i uwalało masę aplikacji (szczególnie w znienawidzonym przez Huawei Endomondo), dlatego musiałem zaniechać używania tego modelu, bo wymagam jednak minimum multizadaniowości, a w przypadku tych telefonów nawet bez używania innych aplikacji potrafi ubijać te już działające w tle. Być może inaczej jest w serii pełnej lub Mate, a nie Lite, ale to nie nadaje się do używania przez ludzi trochę bardziej "kumatych" w tych sprawach, chociaż nawet moją mamę to już denerwuje, że coś samo jej się wyłącza albo znikają jej samoistnie powiadomienia, bo apka zostanie ubita...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bchmiel75 jeszcze jedna uwaga do "dokumentów" udostępnianych w aplikacji... Licencje są w języku angielskim, wiem, mało kto zajrzy i zechce czytać, ale mimo to uważam, że OPL winno dokumenty publikować w języku urzędowym...
Natomiast na plus w stosunku do wersji, którą wcześniej używałem, jest to iż w wykazie połączeń widzę ikonę świadczącą o tym że dana rozmowa była prowadzona przez WiFiCalling - chyba, że wcześniej była a ja nie zauważyłem :).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Chciałbym podłączyć się do tematu tej aplikacji. Zainstalowałem ją na Meizu M2 Note. I tutaj pojawił się problem. Przy próbie aktywacji najpierw widzę pierwszy ekran, gdzie napisane jest coś o regulaminie, a pod spodem jakby dwie opcje tj. po prawej "OK, jasna sprawa" (nie reaguje na dotyk), drugie po prawej "Zaczynamy".
Wybieram "Zaczynamy" i uruchamia się inny ekran, gdzie na dole jest przycisk "włącz usługę" więc wciskam i ....trafiam do pierwszego ekranu i znowu "zaczynamy" i tak w kółko, jakby program się zapętlił.
Aplikację odinstalowywałem i instalowałem ponownie i to nic nie pomogło.
Zrobiłem nawet reset do ustawień fabrycznych - też nie pomogło. proszę o pomoc.