5 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Ochrony Środowiska, który ma na celu uświadomić nam główne problemy ekologiczne naszych czasów oraz zachęcić do poszukiwania na nie rozwiązań. Stąd też zmiana zdjęcia na stronie głównej
Dlatego począwszy od jutra na Nasz Orange, przez najbliższe osiem dni, będziecie mogli zapoznawać się z przygotowanymi specjalnie dla Was cennymi informacjami i atrakcjami. Będą to:
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Dla każdego, kto chciałby jeszcze nadgonić cały cykl z
Przyjemnej lektury!
#OrangeGoesGreen
Świetny pomysł, bo ochrona środowiska to ważna sprawa. Zapowiada się ciekawie
Zapowiada się ciekawie
@Wiktor bardzo dobry pomysł i na czasie, temat również mi nie jest obcy czy obojętny, szczególnie czekam na AMA (już sobie zapisałem w przypomnieniach)
@slav72 - gitarka
Dla mnie ta ochrona środowiska to jest jedna wielka fikcja.
Producenci sprzętu elektronicznego, w tym komputerów, smartfonów i telewizorów wszystko robią, żeby ludzie ten sprzęt co chwila wymieniali, zamiast zachęcać do używania jak najdłużej, jeżeli sprzęt jest sprawny. Nawet niechby po okresie podstawowego wsparcia wprowadzili opcję (nieobowiązkową) w formie dodatkowo płatnej za dłuższe aktualizacje oprogramowania.
Operatorzy komórkowi to samo - kończy się abonament - weź pan/pani drugi smartfon, a stary wyrzuć do śmieci. Bo takie rozwiązanie dla środowiska jest idealne. Czyli jego zatruwanie.
Producenci telewizorów też nie są lepsi. Skoro wiadome jest, że matryce w nich są bardzo delikatne i byle uderzenie powoduje ich uszkodzenie, powinni stosować dodatkowe osłony, utrudniające ich uszkodzenie. Ale po co - środowisko naturalne się bardzo ucieszy, jak np. do lasu ktoś taki telewizor wyrzuci.
hejka @gilban
w dzisiaj opublikowanym podcaście już na samym początku mowa jest o tym "konflikcie" interesów. Przynajmniej z perspektywy operatora.
Zachęcam do wysłuchania!
Dla każdego, kto chciałby jeszcze nadgonić cały cykl z
Przyjemnej lektury!
#OrangeGoesGreen
Każdy kto wypowiadał się pod artykułami naszego eksperta @Jacek_GREEN oraz w AMA #OrangeGoesGreen otrzymał specjalną odznakę. Dziękujemy jeszcze raz za Waszą aktywność!
Ps. Zespół Nasz Orange za organizację tego tygodnia też otrzymał odznaki - a co, raz się żyje!
@Rafał super odznaki
PS.
Pewnie że Zespołowi Nasz Orange też się należały, dzięki za organizację tak potrzebnej w czasach w których żyjemy akcji