- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
📯⏹️ Wyłączenie Multiboxa 📨
@Piotrekk85 napisał(-a)
Ciekawi mnie jak część osób będzie logować się na forum 😳
@Piotrekk85, tak jak do tej pory.
Po prostu osobom, które na tych kontach korzystały również z usługi Multibox, nie będzie więcej świadczona ta usługa. Ale logowanie do forum będzie funkcjonowało na tych samych zasadach.
Jeżeli coś się w tym temacie zmieni - to to oczywiście wcześniej ogłosimy. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
szkoda - wszystkie serwisy trzeba będzie przepisać na nowy email (pytanie jaki polecacie?)
a miałem (no dobra jeszcze mam) taki fajny alias - żeby podać ludziom przez telefon
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poniżej informacje, jakie przekazywaliśmy Wam w tej sprawie pod koniec czerwca 📢
⬇️⬇️
Cześć forumowicze! 🤚
28.07.2025 r. 📴 wyłączymy usługi:
- Multibox
- Multibox Platinium
- Multibox Gold
Treść wypowiedzenia 📜 znajdziecie na swoich skrzynkach 📧.
Jakie będą skutki wyłączenia?
Docelowo wyłączymy adresy e-mail w domenie orange.pl, a dane ze skrzynki: e-maile, SMS-y, MMS-y, kontakty oraz foldery usuniemy. Zrobimy to po 6 m-cach od zakończenia okresu wypowiedzenia. Nie zalogujecie się też do Multiboxa.
Pamiętajcie też, że jeśli ktoś wyśle e-mail na taki adres, to otrzyma komunikat, że konto odbiorcy nie istnieje.
Co jeśli używacie adresu e-mail w domenie orange.pl do logowania na innych stronach?
Zalogujcie się do tych stron i zmieńcie ten adres na inny.
Dlaczego to robimy?
Zdecydowaliśmy się na to ze względów technologicznych, ponieważ nie możemy zagwarantować, że usługi będą niezawodne i zachowają najwyższe standardy.
Jak pobrać swoje dane?
Usług Multibox nie przeniesiemy do innych dostawców usług pocztowych. Nie zrobicie też tego samodzielnie. Dlatego zapiszcie swoje dane np. na dysku swojego komputera lub innego urządzenia.
Ważne! Jeśli już teraz nie możecie zalogować się do Multiboxa, to możliwe, że konto zostało usunięte (zgodnie z regulaminem usługi, np. jeżeli przez długi okres się nie logowaliście). W takim przypadku nie odzyskacie swoich danych.
Co się stanie po zakończeniu okresu wypowiedzenia?
Jeszcze przez 6 miesięcy po zakończeniu wypowiedzenia:
- zalogujecie się do skrzynki Multibox,
- pobierzecie wszystkie archiwalne dane,
- potwierdzicie zmianę loginu w innych systemach,
ale nie będzie możliwości:
- wysłania e-maila, SMS-a i MMS-a,
- zarządzania książką adresową, kalendarzem, notatkami i folderami.
Po tym czasie dane zostaną trwale usunięte.
Na miesiąc przed całkowitym wyłączeniem usługi otrzymacie jeszcze dodatkowe przypomnienie.
Jeśli korzystacie z wersji Gold lub Premium – przestaniemy pobierać opłaty.
Co jeśli moim e-mailem do logowania do Mój Orange, e-faktury lub kontaktu jest adres w domenie orange.pl?
Ustaw inny adres. Tutaj znajdziesz instrukcję.
Dziękujemy za korzystanie z usług Multibox!
To tak tylko tytułem przypomnienia. 😉
A aktualne informacje o wyłączeniu Multiboxa można przeczytać w tytułowym wpisie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@Piotrekk85 napisał(-a)
Można się logować na nasz orange nickiem lub numerem usługi, ale sporo osób ma maila w ustawieniach.
Jeszcze wrócę do powyższego ⬆️
Tego maila można zmienić w swoich ustawieniach na koncie Nasz Orange zgodnie z poniższą instrukcją:
- Tutaj jest to miejsce 😏
Warto to zrobić zawczasu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Korzystam aktywnie z maila Orange, jest to mój główny mail (więc niestety będę musiał się przenieść gdzie indziej) oraz z wysyłania SMS przez MultiBox. Mam w skrzynce prawie 1000 SMS (zbieranych przez 20 lat), chciałbym je jakoś wyeksportować na dysk lokalny, czy ktoś może wie w jaki sposób to zrealizować? W Waszych informacjach jest tylko porada jak pobrać MMS, ale już o SMS nie ma żadnej wzmianki. Nie uśmiecha mi się kopiować ręcznie każdej wiadomości za pomocą kopiuj/wklej...
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, dziękuje za komentarz. Sprawdzimy treści i dodamy nowe informacje. Niestety ale Multibox w wielu jego funkcjonalnościach nie pozwala na automatyczne bądź całościowe pobranie. Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ojoj, bardzo niedobrze 😞 Historycznie był to mój główny e-mail (obsługiwany oczywiście z programu pocztowego, a nie przez Waszą stronę). Muszę przejrzeć "starsze" usługi, bo prawdopodobnie ciągle ten adres jest podany jako kontaktowy.
Szkoda.
Powinniście udostępnić możliwość łatwego pobrania wszystkich danych.
Jednak to jest skandaliczne - dlaczego nie mogę tego zmienić samodzielnie?
Jeśli używasz tego adresu e-mail w domenie orange.pl do:
- Logowania do Mój Orange – musisz udać się salonu Orange lub zadzwonić na infolinię
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@Wiktornapisał(-a)
@Piotrekk85napisał(-a)
Można się logować na nasz orange nickiem lub numerem usługi, ale sporo osób ma maila w ustawieniach.Jeszcze wrócę do powyższego ⬆️
Tego maila można zmienić w swoich ustawieniach na koncie Nasz Orange zgodnie z poniższą instrukcją:
- Tutaj jest to miejsce 😏
Warto to zrobić zawczasu 🙂
@Wiktor niestety, to nie działa. Wchodzę w to miejsce - jest adres w domenie orange.pl . Klikam zmień, przechodzę na inną stronę (https://www.orange.pl/edycja-profilu.phtml?fast=true). Tam zmieniam na inny adres. I na stronie profilu adres się zmienia, jednak na stronie https://nasz.orange.pl/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile%3Aemail nadal pozostaje niezmieniony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@muddy po zapisaniu nowego maila, czasem trzeba poczekać - kilka godzin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś tu chyba zagiął czasoprzestrzeń 🤣