- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
📯⏹️ Wyłączenie Multiboxa 📨
Cześć forumowicze! 🤚
28.07.2025 r. 📴 wyłączymy usługi:
- Multibox
- Multibox Platinium
- Multibox Gold
Treść wypowiedzenia 📜 znajdziecie na swoich skrzynkach 📧.
Jakie będą skutki wyłączenia?
Docelowo wyłączymy adresy e-mail w domenie orange.pl, a dane ze skrzynki: e-maile, SMS-y, MMS-y, kontakty oraz foldery usuniemy. Zrobimy to po 6 m-cach od zakończenia okresu wypowiedzenia. Nie zalogujecie się też do Multiboxa.
Pamiętajcie też, że jeśli ktoś wyśle e-mail na taki adres, to otrzyma komunikat, że konto odbiorcy nie istnieje.
Co jeśli używacie adresu e-mail w domenie orange.pl do logowania na innych stronach?
Zalogujcie się do tych stron i zmieńcie ten adres na inny.
Dlaczego to robimy?
Zdecydowaliśmy się na to ze względów technologicznych, ponieważ nie możemy zagwarantować, że usługi będą niezawodne i zachowają najwyższe standardy.
Jak pobrać swoje dane?
Usług Multibox nie przeniesiemy do innych dostawców usług pocztowych. Nie zrobicie też tego samodzielnie. Dlatego zapiszcie swoje dane np. na dysku swojego komputera lub innego urządzenia.
Ważne! Jeśli już teraz nie możecie zalogować się do Multiboxa, to możliwe, że konto zostało usunięte (zgodnie z regulaminem usługi, np. jeżeli przez długi okres się nie logowaliście). W takim przypadku nie odzyskacie swoich danych.
Co się stanie po zakończeniu okresu wypowiedzenia?
Jeszcze przez 6 miesięcy po zakończeniu wypowiedzenia:
- zalogujecie się do skrzynki Multibox,
- pobierzecie wszystkie archiwalne dane,
- potwierdzicie zmianę loginu w innych systemach,
ale nie będzie możliwości:
- wysłania e-maila, SMS-a i MMS-a,
- zarządzania książką adresową, kalendarzem, notatkami i folderami.
Po tym czasie dane zostaną trwale usunięte.
Na miesiąc przed całkowitym wyłączeniem usługi otrzymacie jeszcze dodatkowe przypomnienie.
Jeśli korzystacie z wersji Gold lub Premium – przestaniemy pobierać opłaty.
Co jeśli moim e-mailem do logowania do Mój Orange, e-faktury lub kontaktu jest adres w domenie orange.pl?
Ustaw inny adres. Tutaj znajdziesz instrukcję.
Dziękujemy za korzystanie z usług Multibox!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś jeszcze używa?
Właśnie dostałem e-mail z zapowiedzią wyłączenia multibox-a
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@arthur sporadycznie zaglądam. Od kilku już ładnych lat następuje pożegnanie MultiBox-a. Jak się nie mylę, to pewnie już tak z 5-6 lat się żegnamy z MultiBox-em.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@arthur tematów dotyczących MB było dosłownie kilka na przestrzeni ostatnich lat. Myślę, że tak jak przy skrzynce Neostrady był spory problem po wygaszeniu usługi i braku konwersji wiadomości czy kontaktów, tak i teraz coś się wydarzy w skali mikro, bo pytania są wtedy kiedy coś nie działa ....a działało 😃
Komunikacja do użytkowników poszła, mają czas na reakcję
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@ketrasaArtur Używałem przez lata jako główną skrzynkę jeszcze zanim narodził się gmail, ale później nieprzyjazny, niewygodny, nie przystający do konkurencji, nieodnawiany nigdy interfejs odrzucał od korzystania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@arthur miałem swego czasu przebłysk, aby korzystać ze skrzynki e-mailowej od Orange, ale jakość się nie przybrałem i wygląda, że dobrze wyszło. Obecnie mam skrzynkę komercyjną ze swoją domeną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@ketrasaArtur , @agat13 Jako, że rejestrowałem się lata temu, to zdążyłem zarezerwować w domenie orange.pl adres z pierwszą literą imienia i nazwiskiem oraz alias z pełnym imieniem i nazwiskiem 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
Ciekawi mnie jak część osób będzie logować się na forum 😳
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żegnamy Multibox-a
@Piotrekk85 Czy "stare" konta logują się przez email? Ja się loguję nickiem, ale na forum jestem w sumie od niedawna, to nie wiem jak było wcześniej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można się logować na nasz orange nickiem lub numerem usługi, ale sporo osób ma maila w ustawieniach.
- « Poprzedni
- Następny »