📯⏹️ Wyłączenie Multiboxa 1 luty 2026 📨 🔃 Aktualizacja 🔃

ROZWIĄZANE

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

📯⏹️ Wyłączenie Multiboxa 📨

To jest zwykłe świństwo. Muszę zmienić adresy w ok. 50 kont. Nie rozumiem jaka nowa technologia mogła zmienić zwykłe skrzynki email, które są od zawsze, kiedy powstał internet (RFC 5321).

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

Wydaje mi się, że to chodzi o bezpieczeństwo.
Obecnie poczta i domena do stron nie powinny być takie same.

A może warto przywrócić skrzynki @Idea.pl 🤔

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@Piotrekk85napisał(-a)
Wydaje mi się, że to chodzi o bezpieczeństwo.
Obecnie poczta i domena do stron nie powinny być takie same.
...

Czemu?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 477
  • 2193
  • 21

@Piotrekk85 Poczta Idea rzeczywiście, dawne czasy. Miałem jeszcze skrzynkę na Idei. O ile dobrze mi świta było to idea.net.pl. A później wszystko się zmieniło. Byłem nawet na pamiętnym koncercie Stinga na Służewcu 

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 6
  • 0

Konto email mam od samego początku kiedy weszło orendz z nazwiskiem imieniem plus domena, używam je do wszystkiego i również służbowo i tylko to mnie jeszcze trzymało aby być w tej sieci, teraz zrobiliście to jak w reklamach Tak O! Więc czas się pożegnać i zrobić to samo TAK O!

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 172
  • 423
  • 8

A to prawda... Używałem konta w domenie idea.net.pl a potem orange.pl baaardzo długo i dość często argumentem przeważającym za pozostaniem w Idea / w Orange mimo nie najniższej w danym momencie ceny, był właśnie Multibox: nie przenosiłem się do Ery / T-Mobile / Heyah / Play, bo straciłbym adres e-mail i skrzynkę. I tak jestem w Orange już ze 23 albo 24 lata.

Dziś spędziłem kilka godzin na zmianie adresu e-mail w różnych serwisach, a skoro ta praca została już wykonana, to za kilka miesięcy, kiedy umowa na czas określony dla wszystkich moich numerów się skończy, nie będzie sentymentów... 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 477
  • 2193
  • 21

@muddy Tak! Zachowanie adresu e-mail rzeczywiście było argumentem, żeby nie poszukiwać lepszej oferty u konkurencji, oczywiście zanim człowiek nie przyzwyczaił się do swojego numeru, bo w dawnych czasach nie było przenośności. A teraz ot tak, po ponad 20 latach jesteśmy od tego maila odłączani. 

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14528
  • 153

Żegnamy Multibox-a

@muddy napisał:

Tam zmieniam na inny adres. I na stronie profilu adres się zmienia, jednak na stronie https://nasz.orange.pl/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile%3Aemail nadal pozostaje niezmieniony.

Hejka @muddy,
jeżeli nadal nie widzisz tam zmian, to spróbuj się wylogować z Nasz Orange i zalogować ponownie. Jeżeli to nie pomoże - napisz, proszę, do nas w tej sprawie na NaszOrange@orange.com

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 172
  • 423
  • 8

Żegnamy Multibox-a

Dzięki, pomogło, acz dopiero po krótkiej walce z ciasteczkami (po wylogowaniu się nie miałem możliwości ponownego zalogowania się: link Zaloguj przekierowywał do strony z błędem 404, ale po wyczyszczeniu ciasteczek ruszyło).

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 11
  • 10
  • 0

idea tez byla fajna akurat do orange.pl przeskoczyłem dość szybko (dwa lata) 🙂 

do wszystkich: a mozecie polecić jakiegos maila z powiadomieniami SMS - konkurencja albo cos innego?