- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta na kartę za mniej niż 19 zł miesięcznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka napisała:
Ja stawiam na Orange Free, i Konto Ważne Rok - sms START na 8002
Ty przelewasz tacie ze swojego abonamentu 10 zł miesięcznie i obaj jesteście zadowoleni 😉
Ale przy chęci skorzystania z dwóch pakietów:
moje miesięczne wydatki będą wynosić 12 zł. To jak to się wtedy zepnie?
@Piotrekk85 napisał:
W wyborze między Yes i Free zwróciłbym pod uwagę jeszcze jedno. W Orange Free przy doładowaniu dostajemy pakiet GB i furę smsów (...). W Orange Yes i przy doładowaniu kodem liczba smsów jest mniejsza 🙂
Aa... Chodzi Ci o niepotrzebne zawracanie gitary esemesami
Hm... To w sumie też jest jakaś przesłanka do wyboru taryfy
Do mnie najbardziej przemawiają te liczby:
Już żałuję, że mam tylko 4000°P.
Gdybym miał całkowite koszty związane z utrzymaniem prepaida zoptymalizować, to musiałbym wybrać doładowanie z ostatniej kolumny - co nie?
Powiedzmy, ze wybiorę Orange Yes i doładowanie w wys. 200 zł. Wtedy na koncie będę miał 230 zł (czyli ~19 obciążeń konta po 12 zł).
No i to o czym wspomniał @Katani1 - mógłbym najpóźniej w 7. miesiącu uruchomić usługę KWR (byłaby wtedy za darmo). Summa summarum otrzymałbym usługę prepaid na 19 mies. ze średnimi miesięcznymi kosztami w wys. ~12 zł. Dobrze rozumuję? Da się jeszcze bardziej ścisnąć pasa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1 napisał:
Za 14 zł. masz pakiet 200 min. na komórki i stacjonarne, dodatkowo 200 sms. Jest możliwość włączenia usługi cyklicznej. Ułatwisz życie sobie i mamie 🙂
Ten pakiet na razie odpada. Z prostego powodu: 14 > 12
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1) Orange nic nie zmieni a to raczej prawdopodobne że zmiany będą
2) do przedłużenia 60 min na fix trzeba mieć fizycznie telefon w ręku lub przez czat (nie wiem czy to nie problem dla Ciebie). Bo ten pakiet jest dziwny od innych. Jest tylko jednorazowy. I formalnie go nie można "przedłużyć". Trzeba ostatniego dnia wyłączyć stary i włączyć nowy (przez co tracisz jeden dzień).
Tańsze opcje są obarczone ryzykiem np. parę złotych taniej z alledrogo. Ew. Po miesiącu na prepaidzie można włączyć Skarbonkę i z niej za jakiś czas korzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aha @Wiktor zapomniałam Ci dopisać cobyś aktywował tacie również " Skarbonkę " bo zawsze coś wpadnie gdy czasem tato sam sobie doładuje konto 😉
Wyślij SMS pod numer 848
w treści wpisując SKARBONKA
(koszt 20 groszy)
Wpisz kod *110*06*00# i zatwierdź przyciskiem połączenia.
🙂 🙂 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK. Czyli możliwe że w tak odległej perspektywie czasowej "zasady gry" się mogą zmienić - biorę to pod uwagę .
Trzymanie w ręku telefonu będzie pewną niedogodnością - ale i to byłoby do przełknięcia. Już bardziej czat w mojej sytuacji się sprawdzi :).
Dobrze, że piszesz o tym, że ostatniego dnia trzeba taki pakiet najpierw wyłączyć, a potem włączyć. O tym będę musiał pamiętać :). To że stracę gdzieś po drodze ok. 19 dni - to żaden problem.
Zakładam, że tańsze opcje obarczone ryzykiem są na nielegalu - więc to u mnie odpada!
A Skarbonka? - o! tę jak najbardziej aktywuję... Chociaż nie przewiduję jakiegoś kolejnego doładowania w perspektywie krótszej niż rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ano może tato dokupi sobie raz doładowanie za piątkę i razem z Twoją dziesięciozłotówką wyjdzie - o kurka wodna piętnaście ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka napisała:
Ano może tato dokupi sobie raz doładowanie za piątkę i razem z Twoją dziesięciozłotówką wyjdzie - o kurka wodna piętnaście ?
Ha, ha... No właśnie! 😄
15 > 12
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to obniżam poprzeczkę 🙂
Tato dostaje od Ciebie osiem czy dajmy na to siedem ? a sam doładowuje za piąteczkę ( z piąteczki coś wpada do skarbonki i jest ok )
Kurcze zaczynam się w tym wszystkim już gubić 😞