Czy można kupić starter bez aktywnego no limit

ROZWIĄZANE

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

Można teraz kupić starter Orange, w którym nie jest z góry aktywny no limit? Np. 30 zł z kwotą doładowania jak cena startera.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Glut  według mojej wiedzy nie. Zawsze koszt startera to 5Zł i dalej to doładowania i związane z nimi profity włączane SMS 

Czasem zdarzają się promocje ( pytaj w salonie) gdzie niby starter od razu ma opcję "no limit" w określonej konfiguracji, ale to oferta sezonowa 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Glut  według mojej wiedzy nie. Zawsze koszt startera to 5Zł i dalej to doładowania i związane z nimi profity włączane SMS 

Czasem zdarzają się promocje ( pytaj w salonie) gdzie niby starter od razu ma opcję "no limit" w określonej konfiguracji, ale to oferta sezonowa 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@Glut  wystarczy po aktywacji startera dezaktywować pakiet 🙂

• 1487
  • 5927
  • 57

@Ronnapisał(-a)

@Glut  wystarczy po aktywacji startera dezaktywować pakiet 🙂

@Ron  i zwrócą mi kasę za pakiet?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@Glut mam startery zakupione jeszcze w tamtym roku, gdzie nie było domyślnie ustawione automatyczne aktywowanie NL. Nawet na takim starterze jest po rejestracji obecnie aktywowany NL z pakietem 25 GB, najczęściej są większe pakiety, ale zdarzył mi się również z takim małym.

Pakietu NL nie dezaktywowałem, ale ponieważ to promocyjna aktywacja, więc wątpię, aby po dezaktywacji nastąpił zwrot.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@Glut jak odpalisz starter za 5 zł i tak pierwszy miesiąc masz za 0 zł. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

Formalnie to każdy rodzaj startera ma regulamin.

Startery online mają zaktualizowane regulaminy.

Regulaminy innych starszych nie są zaktualizowane, a powinny.

Poza tym należy rozróżniać starsze starty już zakupione z nieprzekroczoną datą ważności oraz starsze startery jeszcze nie zakupione, których możliwość aktywacji zostaje przedłużona i coś tam naklejone.

Dopóki nie zabierają 5 zł na automatyczną aktywację NL - co odpowiada praktycznie ręcznemu wysłaniu SMSa START na 811 to nie widzę żadnego problemu.Taka automatyczna aktywacja na zakupionym starym starterze bez dedykowanego NL jest nawet korzystniejsza niż na starterach z dedykowaną promocją NL.

Aktualnie na starterach z dedykowanym NL jest  NL z 9600GB i za to jest pobierane 5 zł - nie ważne co jest na okładce startera.

@Glut  Rozumiem,  że szukasz starych starterów za 5 zł na których pozostaje 5 zł po aktywacji.

PS. Przed wprowadzeniem sklepu Orange na aledrogo zapłaciłem 10 zł za dwa startery online dostarczone do punktu w Żabce i najwcześniej w przyszłym roku pierwszy aktywuję.

• 1487
  • 5927
  • 57

@andrzej1441  szukam, każdego na którym kwota z kupionego startera pozostaje na koncie głównym.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

Starter Orange Free na kartę 20zł + 50 GB - te można spotkać z ważnością nawet do końca 2027 roku. 19,99 na aledrogo.

.Starter Orange Free na kartę 5 zł + 6 GB - tych dawno nie widziałem. Jak są, to pewnie mają nowa obwolutę z nowymi własnościami i datą.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40637
  • 1403

Wrzucę parę kamyków że promocje ze startera kupionego z oficjalnej dystrybucji mają prawo do odstąpienia. Więc nawet jak włączy się NL, to można odstąpić. Czasem to bywa trudne jak trafi się na mało kumatego doradcę na czacie lub infolinii.