- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
Ja seniorem będę na Emeryturze 😆
Ale to nie prędko ☹️
Pewnie za kilka naście lat, bo głodowa ta Emerytura 😎
Na razie czuję się jak 50 latek i nic mi nie dolega, oby tak do 70 lat było 😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
@Janhalb , miałem to szczęście od 15-tego roku życia zdobywać szlify w szkole przyzakładowej i na różnych kolejowych posterunkach praktycznie, na przemian. Nauczono mnie podpisu miotłą, posyłano mnie po nity gumowe, studiowałem łopatologię, więc była nauka i pieniążki😊 Tylko nie dałem się nabrać na noszenie wiaderka z prądem i z amperami. Nie pchaj się do senioralnego trybu...ono samo nadejdzie w stosownym czasie😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
ALeż nie pcham się, wręcz przeciwnie - właśnie zupełnie nie czuję się seniorem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
Uważam pomysł za szkodliwy. Nic nie stoi na przeszkodzie aby ktoś świadom swoich ograniczeń w swoim poście wprost napisał że wymaga specjalnego traktowania. Wszelkie formy etykietowania użytkowników będą jedynie przedmiotem nadużyć i żartów, nie przełożą się na pewno na lepszą komunikację. Niezrozumiałe jest dla mnie dlaczego jedynej sensownej etykiety, pomagającej poprawnie sformułować odpowiedzi nie chcecie wprowadzić, jak słusznie zauważył @slav72 , a bez jakiejkolwiek dyskusji wprowadzacie coś kompletnie niepotrzebnego. To może jeszcze dajcie do wyboru także inne etykiety? Dysgrafik, dyslektyk, ułomny, niedojrzały, analfabeta... Oni też wymagają specjalnego traktowania, dlaczego mają być pokrzywdzeni????
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
@j131 z pewnością wiele racji masz, zawsze istnieje ryzyko, a każdy kij ma dwa końce. Zobaczymy jak będzie to funkcjonować - jeśli pojawi się jakieś zagrożenie to będziemy interweniować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
Cóż, na szczęście funkcjonalność "etykiet" jest marginalna, praktycznie nikt nie zwraca na nie uwagi. Na tę nową też nie będzie zwracał (uwagi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
@j131 czas pokaże. Nie dostrzegam, żeby ten dodatek niósł coś negatywnego - mam nadzieję, że jednak znajdzie się w nim coś na plus.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
@Bartłomiej intencje macie słusznie i pomysł ok, ale znając życie, będzie to wykorzystywane przez młodych, czy to dla zabawy, czy odreagowania, jak to jest na FB 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
Starsi mają problemy ze sprawną obsługą jak i aktualizacją sprzętu moja mama ma 60+ lat i też ma kłopot z technikom 🙂
Więc znam problem trzeba takim osobą spokojnie tłumaczyć pokazać i mówić zrozumiałym językiem 🙂 a wszystko nauczy się po woli 🙂
Pozdrawiam Was 🙂 i życzę zrozumienia dla seniorów 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Jestem seniorem" 👍💪
Zgoda. Tylko jednak etykietowane są tematy a nie użytkownicy. A ta konkretnie etykieta sugeruje związek nie z tematem a z osobą użytkownika. Nasuwa się pytanie: czy chodzi o to że poruszany będzie problem dotyczący seniora (to byłoby sensowne, i w sumie gdybym trafił na taką etykietę przypadkowo tak właśnie bym sobie pomyślał), czy też że o to, że OP jest seniorem i z góry prosi o szacunek i wyrozumiałość dla swoich słabnących zdolności kognitywnych (co sugeruje niniejszy temat, acz samo przez się to się bynajmniej nie rozumie).
W tym miejscu warto też podkreślić, że o szacunek i wyrozumiałość dla wszystkich na tym forum dbacie jako Zespół NO wzorowo, IMHO lepiej się tego zrobić po prostu nie da. Wobec tego ten pozytywny aspekt gdzieś zanika: etykietowane nie będzie w stanie polepszyć czegoś, co już jest na najwyższym możliwym poziomie. Natomiast pozostaje negatywna stygmatyzacja, na którą nikt nie będzie chciał się narażać.
Ale jak piszesz: czas pokaże.