Nie można wyświetlić tego widżeta.

Sugestie, pomysły na zmiany w Nasz Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5486
  • 18276
  • 186

@mabud73, na "starym" Mój Orange, może połączyć konta dla usług mobilnych, natomiast na testowym da się połączyć i mobilne i stacjonarne... tam i tu możesz to zrobić samodzielnie. Zakładam, że w przyszłym (nowym) Mój Orange będzie to też w decyzji użytkownika.

Update... aczkolwiek, jeżeli w Nowym MO logowanie ma być po e-mailu zapisanego do danej usługi, to w przypadku gdy będziesz wskazywać ten sam adres, to powinno wręcz sugerować połączenie.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2850
  • 4795
  • 121

Misiek62 napisał(-a):

@mabud73, na "starym" Mój Orange, może połączyć konta dla usług mobilnych, natomiast na testowym da się połączyć i mobilne i stacjonarne... tam i tu możesz to zrobić samodzielnie. Zakładam, że w przyszłym (nowym) Mój Orange będzie to też w decyzji użytkownika.

Update... aczkolwiek, jeżeli w Nowym MO logowanie ma być po e-mailu zapisanego do danej usługi, to w przypadku gdy będziesz wskazywać ten sam adres, to powinno wręcz sugerować połączenie.

Moje powiązane kona na starym wyglądają jak poniżej. Mam nadzieję że nie będę miał problemów z ogarnieciem nowego 🙂

moje konto.jpgmoje konto1.jpg 

• 5486
  • 18276
  • 186

@mabud73  no widzisz, da się 😉

co do "nowego" jak dla mnie samo połączenie to pikuś, robiłem "na starcie" użytkowania... ale generalnie, tak jak gdzieś w dziale tematów związanych z tesowaniem napisałem, to co zastałem to "dość wczesna beta" 😉 i czekam na info o kolejnej (bogatszej) edycji, chociaż to czekanie to takie na wyrost, lubię od czasu do czasu zajrzeć w różne zakamarki programów... nawet bez info że jest nowa wersja.

• 2850
  • 4795
  • 121

Misiek62 napisał(-a):

co do "nowego" jak dla mnie samo połączenie to pikuś, robiłem "na starcie" użytkowania... ale generalnie, tak jak gdzieś w dziale tematów związanych z tesowaniem napisałem, to co zastałem to "dość wczesna beta" 😉 i czekam na info o kolejnej (bogatszej) edycji, chociaż to czekanie to takie na wyrost, lubię od czasu do czasu zajrzeć w różne zakamarki programów... nawet bez info że jest nowa wersja.

Stąd pierwsza część mojego podpisu. Też lubie pokombinować i "poodkrywać" i to nie musi być łatwe jak "łopatologia" choć do tego też potrzebne myslenie. Tutaj moje pytania i niejasności są choć w części objaśnione. Samemu to można nawet wodę przypalić Emotikon: Język . Czekam na dostęp do "bety" więc w święta w chwilach odpoczynku od rodzinnych dyskusji o wszystkim i o niczym chętnie sobię "potestuje". Powrócę do pytania odnośnie połączenia kont na Nasz Orange. Można już je scalić, czy jest to opcja na przyszłość?  

• 5486
  • 18276
  • 186

mabud73 napisał(-a):

Misiek62 napisał(-a):

Stąd pierwsza część mojego podpisu. Też lubie pokombinować i "poodkrywać" i to nie musi być łatwe jak "łopatologia" choć do tego też potrzebne myslenie. Tutaj moje pytania i niejasności są choć w części objaśnione. Samemu to można nawet wodę przypalić Emotikon: Język . Czekam na dostęp do "bety" więc w święta w chwilach odpoczynku od rodzinnych dyskusji o wszystkim i o niczym chętnie sobię "potestuje". Powrócę do pytania odnośnie połączenia kont na Nasz Orange. Można już je scalić, czy jest to opcja na przyszłość?  

@mabud73, to ja już nie bardzo rozumiem co Ty masz na myśli chcąc "scalić" konta... z obrazka który wstawiłeś, widać, że do obsługi masz dostęp z jednego zalogowania. Nie wiem i nie mam możliwości dowiedzieć się czy płacisz w ramach jednej faktury. Moje "relacje" z Orange są takie, że za dwa numery mobilne płacę jedną fakturą a za usługi stacjonarne (FunPack) płacę odrębną... czy da się to w przyszłości połączyć w jedno konto, które będzie rozliczanie jedną fakturą nie wiem, to kwestia czy Orange zechce i wdroży takie integracje kont.

• 2850
  • 4795
  • 121

Misiek62 napisał(-a):

@mabud73, to ja już nie bardzo rozumiem co Ty masz na myśli chcąc "scalić" konta... z obrazka który wstawiłeś, widać, że do obsługi masz dostęp z jednego zalogowania. Nie wiem i nie mam możliwości dowiedzieć się czy płacisz w ramach jednej faktury. Moje "relacje" z Orange są takie, że za dwa numery mobilne płacę jedną fakturą a za usługi stacjonarne (FunPack) płacę odrębną... czy da się to w przyszłości połączyć w jedno konto, które będzie rozliczanie jedną fakturą nie wiem, to kwestia czy Orange zechce i wdroży takie integracje kont.

Dokładnie mam tak jak Ty. Mam trzy mobilne i stacjonarkę. Za mobilne płacę jedną fakturę i osobną za stacjonarne, ale chodzi mi o logowanie tutaj, na Nasz Orange, na Społeczność. Logując się na numer główny, czyli numer który w przyszłości leci w niepamięć, bo był to numer na kartę, i przez niego, logując się tutaj to jest ok. Wchodzę na swoje konto "mabud73", ale gdy zaloguję się jak powyżej na konto on line i wejdę sobie na np konto obecnej komórki i chcę wejść tutaj na nasz orange, loguje mnie jako nowego urzytkownika...stąd moje wcześniejsze pytanie o scalenie kont tutaj...ufff, hehe, już bardziej nie potrafię tego wytłumaczyć Emotikon: Język przepraszam za marudzenie...

@edit...a tak z innej "mańki", to tu ktoś pisał o przeprawie do forum prze zasieki logowań? Dołączam się do apelu żeby to zmienić...z kompa to z kompa ale z komórki to porażka...przeglądarka/orange/logowanie/szukanie logo "Orange"/Nasz Orange/Logowanie....ja tu szybko w samochodzie chcę sprawdzić co tu słychać, bo żona do sklepu po buty poleciła, zdążyła wrócić, a ja daleko w "polu" z logowaniem Emotikon: Język

• 5486
  • 18276
  • 186

Uff, @mabud73, teraz ogarniam 😉 ale nie mam dobrych wieści, o scaleniu użytkowników różnych kont z MO, na forum NO nie słyszałem, o to czy brano to pod uwagę, musimy zapytać Artura... ale tak po zastanowieniu... nie popierałbym, bo może być tak, że np. moja żona zechce "na własny rachunek" się poudzielać w Naszej Społeczności - drugi numer komórkowy, pomimo tego, że umowa jest na mnie, używa moja żona.

@Arturmożesz nam odpowiedzieć czy w ogóle rozważano scalenie kont dla różnych numerów przypisanych do jednej osoby, jako uprawnionych do logowania do NO pod jednym loginem? Czy może, podobnie jak do logowania na przyszłe MO - przez zestaw e-mail+hasło - przewidujecie wprowadzić takie logowanie na NO?

• 2850
  • 4795
  • 121

Misiek62 napisał(-a):

... nie popierałbym, bo może być tak, że np. moja żona zechce "na własny rachunek" się poudzielać w Naszej Społeczności - drugi numer komórkowy, pomimo tego, że umowa jest na mnie, używa moja żona.

U mnie jest tak samo. Żona używa słuchawki która jest na mnie, ale ja się żony nie boję Emotikon: LOL więc jestem za scaleniem kont Emotikon: Szczęśliwy

• 5486
  • 18276
  • 186

ha ha ha @mabud73, ja to widzę raczej w kategoriach czy przez takie scalenie nie ograniczyłoby się możliwości rozróżniania wypowiedzi jakby nie patrzeć różnych osób, a nie czy się boimy współmałżonków. Możesz mi zdradzić czy poszczególne konta dla różnych usług masz zarejestrowane pod jednym adresem e-mail? Co do Twojego "przypadku", skoro zamierzasz "wygasić" numer z którego danych jesteś aktywny na NO, to sugerowałbym przesiadkę na inny, a login na NO zrobić pobodny, zmieniając człon składających się z cyfr, i tyle.

• 2850
  • 4795
  • 121

Misiek62 napisał(-a):

ha ha ha @mabud73, ja to widzę raczej w kategoriach czy przez takie scalenie nie ograniczyłoby się możliwości rozróżniania wypowiedzi jakby nie patrzeć różnych osób, a nie czy się boimy współmałżonków. Możesz mi zdradzić czy poszczególne konta dla różnych usług masz zarejestrowane pod jednym adresem e-mail? Co do Twojego "przypadku", skoro zamierzasz "wygasić" numer z którego danych jesteś aktywny na NO, to sugerowałbym przesiadkę na inny, a login na NO zrobić pobodny, zmieniając człon składających się z cyfr, i tyle.

To był taki żarcik...ale nie w tym rzecz, oczywiście konta mam na tym samym mailu, poza kontem żony, w którym mail był edytowany na mój, po cesji. Nie wiem co widnieje poza moimi oczami....ja widzę swój mail...i tu "urodziło" mi się pytanie do @Artur, czy jesteście w stanie przenieść moje "dane/osiągnięcia" np do konta, które będę używał po wygaśnięciu tego z którego teraz się loguję? Nie, żebym był jakimś "kolekcjonerem" osiągnięć, ale szkoda trochę moich literek "naklikanych po godzinach" Emotikon: Bardzo szczęśliwy

@edit ... dopadła mnie myśl, takie wyjście awaryjne dotyczące mojego konta...tak sobie pomyslałem, że jeżeli mam konto, którego nie chcę utrzymywać, a jest to konto na kartę, zarejestrowane 4 lata temu, w obecnej sytuacji powinno być zarejestrowane na nowo, w/g nowej ustawy. Z reklam wnioskuje że powinno utrzymać się przez rok samo....jak myslicie? Jest to jakieś wyjście, czy to tylko przedłużanie agonii?