- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problematyczne powiadomienia
@Piotrekale, żeby nie było za różowo 😉 zaczepię Ciebie - nie mam powiadomień, że dzieje się dyskusja w tym wątku... a powinienem z co najmniej dwóch przyczyn: po pierwsze wypowiadałem się w nim, choćby z tej prostej konsekwencji, że jestem autorem tematu, po drugie - to ostatnie 🙂
dowód rzeczowy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrek, no to dorzucę najświeższe powiadomienia z przed 5-iu godzin pomiędzy, a było wcześniej na ten post od @Anonim powiadomienie, które po kolei zresztą czytałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A macie wątki w obserwowanych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62, bardzo lubię te Twoje "zaczepki" 🙂
Powiadomienia są na naszej liście do zmiany. Plan jest taki by przebudować je całkowicie, jednak na dziś nie potrafię określić nawet przybliżonego terminu. Jest to na bardzo wczesnym etapie i jak będzie już coś co możemy pokazać to damy znać i popracujemy nad tym wspólnie 🙂
@Anonim dziękuję za kolejne przykłady.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
@Piotrekk85 raczej nie odznaczam "obserwowania" tematów, a już na 100% takich, które założyłem..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
@Piotrekk85, jest jakaś niespójność w działaniu opcji temat oraz w opcjach tematu. Pogaduchy mam w obserwowanych i tylko przyklejony nie był temat. Natomiast ten temat dopiero przykleiłem i dodałem do obserwowanych. Natomiast opcje posta działają, moim zdaniem, niezbyt. Każdy post ma Obserwuj i trzeba każdego oddzielnie dodać. O to Ci chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ej, @Piotrekk85 , @Anonim obserwowanie posta? to chyba przesada. W profilu jest zakładka "Obserowowane tematy". Jeśli dobrze widzę, to można wybrane, albo wszystkie usunąć z wykazu. Ale skoro temat jest na wykazie, to każda publikacja winna powodować powiadomienie użytkownika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu mamy i przy poście i temacie. Plus opcje w ustawieniach. Łatwo się tym bawić, później źle działa. Tak samo jak przypięcie tematu czasem to zaburza. Właściwie najpierw należałoby ustalić "co autor NO miał na myśli" a potem szukać błędów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Adept, sęk w tym, że w profilu Moje ustawienia są mocno rozbudowane i np. Powiadomienia > Obserwowane tematy mają aż 57 stron. Moje zakładki mogą tę liczbę pewnie (tego nie wiem) "rozbudować" bardziej, albo możesz się pozbawić tej przyjemności, usuwając wszystkie. Z kolei, włączenie powiadomień na mail obarczone jest mnogością wiadomości i wyłączanie tematów z 57 stron jest zabawą w kotka i myszkę. Opcje tematu i opcje posta, to taka niejednoznaczna sugestia, co do zasady otrzymywania powiadomień. Już to jest po części omawiane w tym pomyśle, chociaż dotyczy innej kwestii. Drugi pomysł dotyka istoty zagadnienia. To Ustawienia i preferencje użytkownika, ale brak zainteresowania sprawia, że w gąszczu problemów z kontami użytkowników, tematy umrą śmiercią naturalną. Nie rozwijam moich spostrzeżeń, bo nie warto się trudzić.
Jak jesteś cierpliwy to przetestuj na swoim profilu. Im więcej mechanizmów powiadomień, tym większe problemy
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »