Nie lubię "lubię to!" - jak wyłączyć powiadomienia o polubieniach na forum nasz Orange?

ROZWIĄZANE

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Nie lubię "lubię to!" - jak wyłączyć powiadomienia o polubieniach na forum nasz Orange?

Dzień dobrix,

W ustawieniach mam tak: 

Screenshot_2025-06-27-08-46-03-014_com.brave.browser.png

A w rzeczywistości co chwilę mam tak: 

Screenshot_2025-06-27-08-46-16-883_com.brave.browser.png

Jak skutecznie wyłączyć wszystkie powiadomienia o "lubisiach"?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14528
  • 153

Hejka @ŁysaKaszankaINC - ustawienie, które pokazałeś na screenach dotyczy powiadomień e-mail.

Na drugim screenie pokazałeś widok z dzwonka 🔔 (czyli strony źródła powiadomień). Tam co do zasady wszystkie powiadomienia są uwzględniane, również te związane z polubieniami 👍

Dzwonek można ewentualnie "wyciszyć" - tzn. zrobić tak, żeby nie było żadnych wyskakujących okienek i cyferek przy 🔔 (to opcja pod nazwą: Wyłącz wszystkie powiadomienia push 🔲). Przy czym nadal w środku 🔔 będzie widoczna historia powiadomień. Niestety nie da się tego ustawić wyłącznie dla samych polubień. 🙄

Dzięki za sygnał w tej sprawie 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64174
  • 825

@ŁysaKaszankaINC  ustaw na "nigdy" i daj znać, sprawdzimy lajkując 😃

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14528
  • 153

Hejka @ŁysaKaszankaINC - ustawienie, które pokazałeś na screenach dotyczy powiadomień e-mail.

Na drugim screenie pokazałeś widok z dzwonka 🔔 (czyli strony źródła powiadomień). Tam co do zasady wszystkie powiadomienia są uwzględniane, również te związane z polubieniami 👍

Dzwonek można ewentualnie "wyciszyć" - tzn. zrobić tak, żeby nie było żadnych wyskakujących okienek i cyferek przy 🔔 (to opcja pod nazwą: Wyłącz wszystkie powiadomienia push 🔲). Przy czym nadal w środku 🔔 będzie widoczna historia powiadomień. Niestety nie da się tego ustawić wyłącznie dla samych polubień. 🙄

Dzięki za sygnał w tej sprawie 🙂

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

@agat13moja ukryta intencja w postaci wyłudzenia lajków poprzez reverse psychology się udała 😉

@Wiktorechhhh...., tyle opcji i możliwości personalizacji, a takiej nie ma, prawdę powiedziawszy czytam forum poprzez dzwoneczki, a lubisie tylko mi zaśmiecają listę nowych komentarzy, dodam zatem nowy pomysł, jest i on: 

https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/idb-p/Nasz-Orange-Pomysly/tab/most-recent

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64174
  • 825

@ŁysaKaszankaINC  no to było powiedzieć, że chodzi o masowe lakowanie na żądanie...ja bym się przychylił, a tak, ustawiłem blokadę lajknięć na Twoje konto...i u mnie wyszło odwrotnie do oczekiwań ( jak zwykle skrewiłem) 😂

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Wiktor Podpowiesz czym różnią się opcje "Wyłącz wszystkie powiadomienia wyskakujące w czasie rzeczywistym" od "Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne"? "Wyłącz wszystkie powiadomienia push" wyłącza te w/w jak i powiadomienia e-mail. Te ciemne okienka pojawiające się w prawym dolnym rogu to powiadomienia mobilne czy w czasie rzeczywistym?

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14528
  • 153

Hejka @Samotnick, odpowiem od końca... Bo mnie zaskoczyłeś tym pytaniem i w sumie dobrze że go zadałeś. 🙂

@Samotnick napisał:

(...) Te ciemne okienka pojawiające się w prawym dolnym rogu to powiadomienia mobilne czy w czasie rzeczywistym?

Te ciemne okienka w prawym dolnym rogu to powiadomienia w czasie rzeczywistym.

Ale nie jesteśmy pewni, co dokładnie kryje się za:

• Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne 🔲

Obadamy to... I damy znać. 😊

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Wiktor W dymku do opcji wyłączającej wszystkie powiadomienia push jest informacja "w telefonie". Ale co to dokładnie oznacza? Czyżby rozróżnienie na przeglądarki mobilne i stacjonarne?

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14528
  • 153

Tak by z tego na pierwszy rzut oka wynikało. 🙂
Ale sprawdziliśmy sobie włączoną opcję ▪️ Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne ▪️ ... I nie widzimy jakiejś większej różnicy między przeglądarką desktopową a mobilną. 🤔

Może ktoś z Was jeszcze wyniucha, 👃 gdzie tutaj jest pies pogrzebany... 🐕  😃 Nie wykluczamy, że to opcja źle działająca albo relikt po opcji, która powinna zostać ukryta po którejś aktualizacji. A było ich trochę.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@Wiktor , moim zdaniem, wszystkie cztery pierwsze pozycje ustawień powiadomień w ustawieniach ogólnych wyzbędą się lubisiów i można skoncentrować się na obszarach oznaczonych w ustawieniach u siebie w profilu. Dzwonek nie powinien uwzględniać polubień. To trzeba przetestować, jak komu zależy.