- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobrix,
W ustawieniach mam tak:
A w rzeczywistości co chwilę mam tak:
Jak skutecznie wyłączyć wszystkie powiadomienia o "lubisiach"?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hejka @ŁysaKaszankaINC - ustawienie, które pokazałeś na screenach dotyczy powiadomień e-mail.
Na drugim screenie pokazałeś widok z dzwonka 🔔 (czyli strony źródła powiadomień). Tam co do zasady wszystkie powiadomienia są uwzględniane, również te związane z polubieniami 👍
Dzwonek można ewentualnie "wyciszyć" - tzn. zrobić tak, żeby nie było żadnych wyskakujących okienek i cyferek przy 🔔 (to opcja pod nazwą: Wyłącz wszystkie powiadomienia push 🔲). Przy czym nadal w środku 🔔 będzie widoczna historia powiadomień. Niestety nie da się tego ustawić wyłącznie dla samych polubień. 🙄
Dzięki za sygnał w tej sprawie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie lubię "lubię to!" - jak wyłączyć powiadomienia o polubieniach na forum nasz Orange?
@ŁysaKaszankaINC ustaw na "nigdy" i daj znać, sprawdzimy lajkując 😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hejka @ŁysaKaszankaINC - ustawienie, które pokazałeś na screenach dotyczy powiadomień e-mail.
Na drugim screenie pokazałeś widok z dzwonka 🔔 (czyli strony źródła powiadomień). Tam co do zasady wszystkie powiadomienia są uwzględniane, również te związane z polubieniami 👍
Dzwonek można ewentualnie "wyciszyć" - tzn. zrobić tak, żeby nie było żadnych wyskakujących okienek i cyferek przy 🔔 (to opcja pod nazwą: Wyłącz wszystkie powiadomienia push 🔲). Przy czym nadal w środku 🔔 będzie widoczna historia powiadomień. Niestety nie da się tego ustawić wyłącznie dla samych polubień. 🙄
Dzięki za sygnał w tej sprawie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie lubię "lubię to!" - jak wyłączyć powiadomienia o polubieniach na forum nasz Orange?
@agat13moja ukryta intencja w postaci wyłudzenia lajków poprzez reverse psychology się udała 😉
@Wiktorechhhh...., tyle opcji i możliwości personalizacji, a takiej nie ma, prawdę powiedziawszy czytam forum poprzez dzwoneczki, a lubisie tylko mi zaśmiecają listę nowych komentarzy, dodam zatem nowy pomysł, jest i on:
https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/idb-p/Nasz-Orange-Pomysly/tab/most-recent
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC no to było powiedzieć, że chodzi o masowe lakowanie na żądanie...ja bym się przychylił, a tak, ustawiłem blokadę lajknięć na Twoje konto...i u mnie wyszło odwrotnie do oczekiwań ( jak zwykle skrewiłem) 😂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor Podpowiesz czym różnią się opcje "Wyłącz wszystkie powiadomienia wyskakujące w czasie rzeczywistym" od "Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne"? "Wyłącz wszystkie powiadomienia push" wyłącza te w/w jak i powiadomienia e-mail. Te ciemne okienka pojawiające się w prawym dolnym rogu to powiadomienia mobilne czy w czasie rzeczywistym?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hejka @Samotnick, odpowiem od końca... Bo mnie zaskoczyłeś tym pytaniem i w sumie dobrze że go zadałeś. 🙂
@Samotnick napisał:
(...) Te ciemne okienka pojawiające się w prawym dolnym rogu to powiadomienia mobilne czy w czasie rzeczywistym?
Te ciemne okienka w prawym dolnym rogu to powiadomienia w czasie rzeczywistym.
Ale nie jesteśmy pewni, co dokładnie kryje się za:
- Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne 🔲
Obadamy to... I damy znać. 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor W dymku do opcji wyłączającej wszystkie powiadomienia push jest informacja "w telefonie". Ale co to dokładnie oznacza? Czyżby rozróżnienie na przeglądarki mobilne i stacjonarne?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak by z tego na pierwszy rzut oka wynikało. 🙂
Ale sprawdziliśmy sobie włączoną opcję ▪️ Wyłącz wszystkie powiadomienia mobilne ▪️ ... I nie widzimy jakiejś większej różnicy między przeglądarką desktopową a mobilną. 🤔
Może ktoś z Was jeszcze wyniucha, 👃 gdzie tutaj jest pies pogrzebany... 🐕 😃 Nie wykluczamy, że to opcja źle działająca albo relikt po opcji, która powinna zostać ukryta po którejś aktualizacji. A było ich trochę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor , moim zdaniem, wszystkie cztery pierwsze pozycje ustawień powiadomień w ustawieniach ogólnych wyzbędą się lubisiów i można skoncentrować się na obszarach oznaczonych w ustawieniach u siebie w profilu. Dzwonek nie powinien uwzględniać polubień. To trzeba przetestować, jak komu zależy.