Mobilna wersja Nasz Orange

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 721
  • 1692
  • 34

Cześć,

w sugestiach zaznaczyliście, że ważna jest dla Was możliwość dostępu do Nasz Orange z urządzeń mobilnych. Odpowiadając na Wasze potrzeby uruchomiliśmy Nasz Orange w widoku dostosowanym do ekranów smartfonów i tabletów – wystarczy, że odwiedzicie Społeczność za pomocą jednego z tych urządzeń, aby zacząć jej używać.

Prosimy sprawdzajcie ją i w tym temacie dzielcie się z nami opiniami o jej działaniu.

PS Z góry uprzedzamy, że ekran logowania jeszcze nie jest responsywny, ale pracujemy nad tym Mrugający mężczyzna

41 ODPOW. 41

Pracuję w Orange
  • 358
  • 508
  • 25

Dot. Mobilna wersja Nasz Orange

Sprawdziłem, na pierwszy rzut oka wygląda ok!

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32937
  • 39730
  • 1397

Na Androidzie - cud, miód i orzeszki.

Na Windowsie Phone - strasznie długo strona się ładuje, kilka razy trzeba odświeżyć adres by się załadowała.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 107
  • 118
  • 1

Niestety wysypuje się u mnie strona profilu na iOS. To samo na Chrome i Safari. Po chwili przewijania informacje zaczynają się powielać, aż w końcu strona się freezuje albo wywala.

Na mobilnym widoku da się załączyć tylko jeden plik.
image.png

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6118
  • 109

Dzięki za info, @Rogi! Pracujemy właśnie nad poprawieniem widoku profilu na iOS.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 36
  • 92
  • 6

O, faktycznie. Tutaj też ten problem został poruszony.

Niemniej, chciałbym zaznaczyć, iż występuje on również na urządzeniach z systemem Android 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5534
  • 18920
  • 187

A gdyby tak dołożyć logowanie do "Naszego Orange" do aplikacji "Mój Orange"...

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Na Androidzie działa bardzo dobrze, choć zdarzają się zaniki responsywności przy wybieraniu postów z listy.
Czasem też strona dziwnie się skaluje pozostawiając wolne miejsce po prawej stronie, poza ekranem. (Możliwość przewijania strony lewo-prawo)

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6118
  • 109

@4Kazelot, dzięki za info o robocie, pracujemy i nad nim, właściwie to w przypadku tego błędu znaczenie ma nie tyle system co wielkość ekranu.

@Misiek62, prawda, że to wydaje się oczywiste? Przegapiliśmy to podczas projektowania, ale nadrabiamy. Docelowo zlaogowanie się w Mój Orange wystarczy, aby być zalogowanym w Nasz Orange i na odwrót. Obecnie czasami musimy podawać dane logowania dwa razy.

@Anonim, a z jakiego smartfona korzystasz? Przegląarka wbudowana czy inna?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Artur Huawei Y-635, wbudowana. Tempy opróżniam raz dziennie. Na innych stronach problem nie występuje.