- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam prośbę o przetłumaczenie na język polski komunikatu:
Od 18.12.2018 r. zmienia się regulamin usługi "Konto Ważne Rok" dostępnej w Orange na kartę .
Zmianie ulega okres ważności na odbieranie połączeń przychodzących ustawianych po włączeniu usługi - wydłużamy go z 31 na 93 dni.
Zmiana ta nie narusza praw nabytych Abonentów oferty Orange na kartę, którzy przed tą datą skorzystali z usługi "Konto Ważne Rok".
Abonenci Orange na kartę, którzy nie akceptują tej zmiany, mogą wypowiedzieć umowę do 18.12.2018 r.
Źródło: https://www.orange.pl/omnibook/zmiany-w-regulaminie-uslugi-konto-wazne-rok
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, nie przejmuj się tym. Po prostu ktoś kto tworzył ten komunikat użył głupiego skrótu myślowego.
Zmianie ulega okres ważności na odbieranie połączeń przychodzących ustawianych po włączeniu usługi - wydłużamy go z 31 na 93 dni.
To byłoby nielogiczne, gdyby połączenia przychodzące miały być wazne 93 dni, gdy wychodzące 365 dni. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w "Konto ważne rok"?
Jakoś polski rozumiem, ale treść tego komunikatu nijak do mnie nie dociera! 😉 Nie mam pojęcia co poeta miał na myśli! 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chwilkę mi zajęło, ale chodzi na pewno o punkt 5.
W momencie aktywacji Promocji ważność konta głównego na połączenia wychodzące zostaje przedłużona do roku od dnia wysłania SMS-a aktywacyjnegoi jednocześnie ważność konta na połączenia przychodzące ustalana jest na 30 dni od zakończenia okresu ważności na połączenia wychodzące (dalej: „Promocyjna ważność konta głównego”). W przypadku gdy w trakcie obowiązywania Promocyjnej ważności konta głównego, Abonent dokona doładowania w wyniku którego ważność konta głównego okazałaby się dłuższa niż ta wynikająca z Promocji, to wówczas Abonenta obowiązuje korzystniejsza ważność konta głównego wynikająca z tego doładowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla mnie wszystko zrozumiałe Kolejna dobra zmiana
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I po zmianie ma być tylko 93 dni (bez roku). To może jest "zdroworozsądkowe" co piszesz, ale "jakoś" tego w tekście komunikatu nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)Dla mnie wszystko zrozumiałe Kolejna dobra zmiana
Czyli jest lepiej? To ok., ale stworzyć taki "nowotwór" myślowy to potęga - poloniści pewnie takiego pismaka nie dopuściliby do matury!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spokojnie poczekajmy na finalny tekst. Można potraktować jako "zapowiedź"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenia przychodzące będą miały ważność 93dni, zamiast 31dni. Zmiana na plus. Nie ma co panikować. Rok ważności konta będzie dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To co widzisz na *124# to połączenia wychodzące. Przychodzące połączenia są obecnie ważne tyle co konto + 31dni. Po tej zmianie będzie +93 dni. Teraz rozumiesz? Rozróżnij połączenia wychodzące i przychodzące.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »