- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana w roamingu UE dla ofert na kartę od 15.06 :)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ron napisał(-a):@p2225, szkoda prawda, ponieważ sporo osób pracuje za granicą. Ale koszty dodatkowe też nie są za duże
Nie zgadzam się. Bardzo dobrze. W uzasadnieniu dyrektywy, jest informacja, że jest to udogodnienie dla osób korzystających okresowo, np. w celach turystycznych.
Opłaty obowiązujące dla osób na stałe przebywających za granicą są obecnie niewiele wyższe od krajowych i wynosić będą:
- 0,45 zł za minutę (0,29 zł za minutę + 0,16 zł dopłaty)
- 0,20 - 0,25 zł za SMS (0,15-0,20 zł za SMS + 0,05 zł dopłaty)
- 0,24 - 0,44 zł za MMS (0,20-0,40 zł za MMS + 0,04 zł dopłaty)
- 0,1424 zł za 1 MB (0,1024 zł za 1 MB + 0,04 zł dopłaty)
- 0,05 zł za minutę połączenia odebranego (0,00 zł za minutę + 0,05 zł dopłaty)
Powyższe stawki będą obowiązywały w wypadku braku pakietów. Prawdopodobnie, jeśli użytkownik posiada pakiety dodatkowe, to po rozpoczęciu naliczania opłat dodatkowych, pakiety będą działać, a pobierane będą same kwoty dopłat wskazane powyżej (odpowiednio 0,16 zł za minutę; 0,05 zł za SMS; 0,04 zł za 1 MB). Przynajmniej tak rozumiem regulamin - wymaga to jednak doprecyzowania, czy po rozpoczęciu naliczania opłat, nadal pakiety będą działały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarek, chodzi o osoby pracujące dodatkowo, nie na stałe, ale dłużej niż 2 miesiące. Natomiast jak to jest z tym rozliczaniem 0,29 + 0,16 za minutę? Nie jest dodatkowo po prostu 0,16 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie masz pakietu, to 0,45 zł za minutę. Jak masz, to moim zdaniem 0,16 zł za minutę.
11.1: W przypadku, gdy Abonent nie przedstawi ich do 14 dni od naszego wezwania Orange, do opłat naliczanych w roamingu będą doliczone opłaty dodatkowe w wysokości:
11.3: Abonent zostanie poinformowany SMS-em, o konieczności zmiany sposobu korzystania z usług w roamingu w Strefie 1. W przypadku braku zmiany korzystania z usług w roamingu w Strefie 1 przez Abonenta, w ciągu 14 dni od wezwania Orange, Orange naliczy opłaty dodatkowe wskazane w pkt.11.1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nielimitowane rozmowy będą wykorzystywane równiez w UE.
1. Jesteś w Uni 2,5 miesiąca - 2 miesiące nielimitowane, a po 2 płacisz 0,16 czy 0,45 ?
2. Wracasz po 2,5 miesiąca do Polski i za miesiąc ponownie wyjazd za granicę. Czy znów korzystasz z 2 miesięcy w ramach nielimitowanych czy już pozostaje stawka 0,16/0,45???
🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem, jak jest moim zdaniem 🙂 Może @Artur będzie w stanie się tego dowiedzieć w piątek lub przyszłym tygodniu? Ja mam urlop, więc wracam do pracy dopiero 26.06
Prawdopodobnie, jeśli użytkownik posiada pakiety dodatkowe, to po rozpoczęciu naliczania opłat dodatkowych, pakiety będą działać, a pobierane będą same kwoty dopłat wskazane powyżej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uważam, że bedzie naliczać 0,16. Natomiast co po ponownym logowaniu się telefonu w EU. Nielimitowane czy pozostanie 0,16
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale będąc teraz w De internet w transmisji (pakiet 10mb w Polsce) nie działa tutaj. Wykorzystałam 100mb w roamingu a myślałam, że te 10G też zostanie przeniesione. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? 😉