Witam. Proszę aby ktoś logicznie wytłumaczył mi, dlaczego przy przeniesieniu praw do numeru (przepisanie z osoby X na mnie) na kartę wymagane jest zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach. Informację taką otrzymałem w jednym z salonów Orange a dla mnie jest to dziwne i niezrozumiałe...rozumiem, jeśli nr byłby na abo lub mix ale na kartę ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie odpowiedziałem na Twoje pytanie, bo nie miałem nic do dodania. W temacie padła już odpowiedź, że informacja o zaświadczeniu o zarobkach koniecznym do przerejestrowaniu numeru to bzdura
Jak zauważył bodajże Piotrek, może być oczywiście tak, że masz tzw. Zetafona (telefon na kartę z umową) - wtedy i tylko wtedy obowiązuje przekazanie usług. W każdym innym wypadku jest to przerejestrowanie numeru. Teraz odpowiadam tylko dlatego, że mnie do odpowiedzi wywołałeś.
Jeśli nie masz na numerze umowy to równie dobrze mogli cię poprosić w salonie o książeczkę zdrowia, wzrost, wagę czy numer buta - miałoby to mniej więcej taki sam sens. Pracownicy infolinii zresztą dobrze ci powiedzieli, że jeśli w salonie mają wątpliwości co do obowiązujących procedur to zawsze mogą się skontaktować z obsługą klienta.
nie. jest tam taryfa orange love na kartę. nie ma żadnych obciążeń ani umów.
domyślam się, co mam jednak zrobić jeśli w moim mieście jest otwarty tylko 1 salon a wszyscy pracownicy udzielają mi takiej informacji włącznie z kierownikiem ?
Jest jakiś regulamin czy co?
@pablus ja bym powiedział, że na infolinii mi powiedzieli że nie potrzeba zaświadczeń a w razie wątpliwości to salon ma dzwonić do centrali. Albo się przestraszą, albo doczytają, albo zadzwonią.
3 grosze