Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6766
  • 27735
  • 219

Ale smsy op miały strukture spamu jeden do wielu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2697
  • 14352
  • 71

Tak z tematu zgaduję, że jakbyśmy podali na forum nr telefonu, to jeszcze wszyscy dostalibyśmy życzenia noworoczne 😀

@STARYWYGA wykup u dostawcy usługę i możesz miliony smsów wysyłać, tak jak to robi cala masa sprzedawców Eco ogrzewania czy paneli 😎

Operatorzy komórkowi nie są odpowiedni, do masowego wysyłania SMS, więc będą non stop blokować i odblokowywać nr, to trochę uciążliwe, wszak tylu odbiorców czeka na Twoje sms/ mms 😎

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3356
  • 8121
  • 151

Co nie zmienia faktu, że w abonamentach nie słychać o blokadach 🙂 

A to znaczy, że za abonament płacisz średnio 50-70 zl, a za PrePaid 35.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2697
  • 14352
  • 71

@Ron Nie słychać bo nikt nie chce stracić numeru i usług, prepaid nie ma zobowiązań i można numer przenieść do konkurencji, dlatego tak jest, prawdziwa opcja bez limitu jest w korporacjach, ale tam rachunki są wysokie.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20068
  • 58024
  • 787

Jak dobrze pamiętam, to podobno usługi dla biznesu nie są blokowane przy generowaniu dużego ruchu.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 43
  • 170
  • 1

@ketrasaArturnapisał(-a)

Jak dobrze pamiętam, to podobno usługi dla biznesu nie są blokowane przy generowaniu dużego ruchu.

Mówisz o każdej taryfie na firmę? Podejrzewam, że w każdej jest możliwość blokady tylko nikt nawet nie próbuje, bo po co?

Ja gadam przez telefon ultra dużo jest to średnio 80-150 godzin miesięcznie. Sumuje oczywiście połączenia wychodzące i przychodzące. SMS wysyłam dużo mniej, ale jednak. W Orange jestem od niedawna i jeszcze blokady nie dostałem.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3356
  • 8121
  • 151

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Ron Nie słychać bo nikt nie chce stracić numeru i usług, prepaid nie ma zobowiązań i można numer przenieść do konkurencji, dlatego tak jest, prawdziwa opcja bez limitu jest w korporacjach, ale tam rachunki są wysokie.

eeee no coś Ty. Nikt nie zna Regulaminów i kogo zapytam, nikt nie wie o zapisach o Sztucznym ruchu. Nikt nie myśli kategoriami, że straci numer... 

Korzystają i to grubo... 

A z kręgów wyższych wiem, że niestety klienci abonamentowi za to, że są lojalni i płacą wysokie rachunki mogą liczyć na więcej. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20068
  • 58024
  • 787

@alexypp sprawdziłem u siebie najbardziej aktywne numery w ofercie na kartę. Mój numer czas rozmów 950 minut i około 10 SMS-ów miesięcznie, żony numer czas rozmów 200 minut i około 300 SMS-ów miesięcznie. Do tej pory nie było żadnych ostrzeżeń ani blokad. 

Co do abonamentu biznesowego, nie pamiętam kto przekazywał mi informację, ale jeśli sporo korzysta z numeru, dzwoniąc i wysyłając SMS-y, to należało by korzystać z oferty biznesowej, a nie z oferty na kartę.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 812
  • 3400
  • 18

Temat raczej dotyczy SMS, a nie rozmów...

W korpo, w którym pracuje mamy tak dużo numerów, że mamy własnego opiekuna stacjonarnie, dostępnego 8-16 (Zielony operator).  Co chwilę słyszę, że któraś tam karta złapała bana. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 43
  • 170
  • 1

@atlas_cudownapisał(-a)

Temat raczej dotyczy SMS, a nie rozmów...

W korpo, w którym pracuje mamy tak dużo numerów, że mamy własnego opiekuna stacjonarnie, dostępnego 8-16 (Zielony operator).  Co chwilę słyszę, że któraś tam karta złapała bana. 

Odblokowują bez problemów?

Duża liczba rozmów czy SMS były te blokady w korpo?