Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 190
  • 680
  • 4

@STARYWYGAnapisał(-a)

Dzisiaj po 8:30 zablokowano mi możliwość wykonywania sms-ów mms-ów i i rozmów telefonicznych i rozmów telefonicznych przekroczenie artykułu 14 no 

Co mówi artykuł 14 no? To jest jakiś polski kodeks?

.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 45
  • 143
  • 0

Widać że technicy coś tam kombinują około 9:10. Zniknął mi internet około godziny 9:35 całkowicie zablokował się drugi numer telefonu około 9:55. Drugi telefon się odblokował ale sms-ów tylko jeden. Wysłałem testowy około godziny 10:05 główny numer telefonu się odblokowały odblokowały się sms-y mms-y rozmowy a po 15 minutach wrócił internet, ale on jeszcze troszkę idzie słabo no chyba technicy se dzisiaj rządzą.Niiezłe Eldorado czekam na jakiś telefon z boku. Nie mam 1000 tylko średnio wysyłałem 300 400 sms-ów to ja się jeszcze na święta. Ja się popatrzę na ile wysyłałem w tamtych latach w grudniu sms-ów i zobaczymy.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2685
  • 14306
  • 71

@STARYWYGA Generujesz spory ruch w Orange i skoro to oferta na kartę, to zysk z ciebie ma operator niski, w niektórych krajach UNI dostałbyś permanentny banan na usługi, ba inny operator nie przyjął by takiego klienta, więc permanentnie by cię wykluczyli w danym kraju, akcent na usługi prepaid, ale u nas jest luźniej i tolerują takich klientów 😎

Tak na marginesie, nie wiem czy wiesz, ale starając się non stop wysłać setki SMS czy mms, blokujesz kanał komunikacyjny, dlatego operator ci blokuje usługi, bo sieć Orange nie jest twoja, ale to chyba wiesz, inni też chcą skorzystać ze swoich usług, to tak jak z internetem mobilnym, sporo osób chciało by TB danych przesłać czy pobrać, też są blokady/ lejek.

Ja od siebie napiszę 😎

Takich znajomych blokuje i zgłaszam do Google jako spamerów 😎

Znajomym też te wiadomości przesyłam, by też zgłosili i zablokowali spamera, to jest teraz zmora XXI wieku, wirtualni znajomi, w realu setka lub mniej 

• 45
  • 143
  • 0

Oto odpowiedź orange

Dzień dobry,
otrzymaliśmy Pana zgłoszenie dotyczące rekompensaty, w związku z blokadą numeru 5XXXXXXX.
> Jaka jest nasza decyzja
Zapoznaliśmy się z Pana sprawą. Przykro nam, ale nie uznaliśmy reklamacji.
> Z czego to wynika
Karta zablokowana zasadnie z uwagi na podejrzenie ruchu fraudowego sms, co narusza § 18 PKT 1.4 Regulaminu
świadczenia usług telekomunikacyjnych dla Abonentów ofert na kartę. Karta została warunkowo odblokowana.
Z tego tytułu nie przysługuje rekompensata.
Z pozdrowieniam

ani me ani kukuryku

nie chodzi o forse

1- nic o problemie technicznym

2- nic wyjaśnień

3- ile moge wykonać  sms

ok

zawiadamiam rodzine co i jak

jutro wysyłam około 500 sms

jak nie zablokuje kończe temat

jak zablokuje

idzie pismo do uke 

bedzie draka na całą polske 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 521
  • 2096
  • 8

@STARYWYGAnapisał(-a)

jak zablokuje

idzie pismo do uke 

bedzie draka na całą polske

Straszyć to ty umiesz... Już raz miał być sąd. Teraz na pewno znowu się przestraszą i zaraz odblokują.

A jakiej to oczekiwałeś rekompensaty skoro "nie chodzi o pieniądze“?

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3353
  • 8112
  • 151

Czy ktoś próbował wysyłać np ok 100 -150 SMSÓW dziennie, ale w normalnej wymianie (rozmowie) smsowej?? 

• 47
  • 141
  • 0

No jasne, ze możesz pisać z jedną osobą po kilkadziesiąt, kilkaset smsów dziennie.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 40
  • 152
  • 1

@marcin19883napisał(-a)

No jasne, ze możesz pisać z jedną osobą po kilkadziesiąt, kilkaset smsów dziennie.

Oczywiście. Może pisać nawet 510 SMS-ów dziennie z jedną osobą. Nie problem jest ich czas i ilość sama w sobie. Chodzi po prostu o wysłanie 510 SMS-ów do 500-set różnych numerów. Algorytm traktuje to jako usługę masową, która jest traktowana zupełnie inaczej i są na nią zawierane odpowiednie umowy.

Przykładowo rozmowy telefoniczne też są traktowane identycznie. Jeżeli gadamy długo, ale są to raczej te same numery powtarzalne, to także nie stanowi problemu, ale jeżeli abonent zacznie się wdzwaniać na kilkaset nowych numerów w ciągu doby, to logiczne, że blokada musi zadziałać.

Już dawno byłem za tym, aby zniesiono stawki MTR.

• 45
  • 143
  • 0

słuze  jako worek techniczny z przyjemnością

wysłałem mój numer telefonu

• 45
  • 143
  • 0