- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer
@Ianus72napisał(-a)
@j131napisał(-a)No, zgadza się, masowe wysyłanie Smsów, najlepiej jeszcze z cudzą grafiką, i to na Święta, to jest chamstwo i wstyd.
Mile mnie Operator zaskoczył blokując to.
Gdyby to jeszcze było z obrazkiem... Ale wtedy to już MMS.
Sam sms (parę słów gołego tekstu) to już dosyć prymitywna forma życzeń. Choć nawet sms napisany samodzielnie, własnymi słowami, dedykowany konkretnemu odbiorcy może być dla odbiorcy miły.
Ale hurtowe wysyłanie jednego zdania, często skopiowanego z netu to dla mnie słabe.
Najpierw się kwestionuje, że za dużo autor wysyła teraz nagle, że pisze prymitywnie 😁
Ludzie ogarnijcie się. Zostało zablokowane, to po kontakcie odblokują i tyle. Nie ma znaczenia treść, bo każdy może wysłać co chce i komu chce i nie widzę sensu nad tym więcej dywagować i pochwalać lub karać kogokolwiek zdaniami, które sensu po prostu nie mają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexyppnapisał(-a)
nie widzę sensu nad tym więcej dywagować i pochwalać lub karać kogokolwiek zdaniami, które sensu po prostu nie mają.
Jakbyś sam do siebie pisał 🙂
A wracając do tematu... autor zapowiadał proces sądowy z Orange i jest małe rozczarowanie, że do niego nie dojdzie 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście na początku tam sprawy sądowe Dajcie se spokój to nie ten temat natomiast już widzę że temat jest wywołał duże zainteresowanie chodzi Po prostu o to w tym w tej w operze żeby technicy podążali za trendem teraz są nowoczesne komórki i tyle w temacie poszły oczywiście dwie reklamacje poszły informacje poszły jeszcze pisemka inne do technicznego i do jednego pana z wyższych sfer a dzisiaj robię kolejny test planuję w ciągu godziny wysłać 600 sms-ów Oczywiście jestem świadomy tego że telefon może być znowu zablokowany mam przygotowane na drugi numer telefonu i będzie kolejna reklamacja i tak do skutku do skutku aż Orange najlepsza sieć poprawi ten problem szczęśliwego Nowego Roku przypomnę wysyłałem 500 sms-ów dokładnie 510 sms-ów do moich znajomych z okazji Świąt Bożego Narodzenia jak miałem stały telefon to taka operacja trwała dwie i pół godziny góra 3 godziny a teraz mam lepszy telefon i ta operacja wychodzi 15 20 minut zwłaszcza jak się zrobi grupy po godzinie telefon został zablokowany Orange nie nadąża za zmianami szczęśliwego Nowego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak tak za wysyłanie sms-ów świątecznych jak się ma przyjaciół i znajomych traktuje się jak spam.
Oczywiście że to nie jest spam. Spam byłby jakbym to robił nagminnie codziennie. A ja wysyłałem 510 sms-ów tak bo mi tak Pan powiedział na infolinii. 510 sms-ów wysłałem co zawsze wysyłam około 300 teraz 400 a teraz 500 sms-ów bo mam więcej kontaktów.
Dawniej jak miałem stare telefony trwało to nawet trzy godziny, trzy i pół godziny i było w porządku.
Potem na lepszym smartfonie dwie godziny, półtorej godziny - w porządku, nie było żadnych problemów. Niektóre nie dochodziły. No ale to jest inna sprawa, a teraz nagle wysyłam sms-a i blokuje mi się telefon. Proszę państwa, a co by się stało, jakby ktoś był w domu samotny albo miał tylko jeden numer telefonu i telefon mu się zablokował? Dzwoni rodzina na przykład rodzina z drugiego krańca Polski - telefon nie działa itd. itd. i nie wie, co się z nim stało. O tym Orange nie wie. Dlatego trzeba tę sprawę technicznie załatwić. A teraz testowałem i po wysłaniu około 300 sms-ów numer odbiorczy został wyrzucony z sieci pewnie mój główny numer też zostanie za chwilę wyrzucony no ale cóż technicy będą mieli robotę.
Ja tylko przypomnę że jak była Neostrada to były na początku limity w neostradzie albo jak początek był internetu i teraz też jest - nie wolno dzielić sygnału. To mi przypomina czystą komunę formalnie tak tylko robili komuniści.
Dlaczego się wkurzyłem, bo spokojnie wysyłałem sms-y do wszystkich znajomych co miałem w komórce przedtem też wysłałem bo jestem inwalidą i poprosiłem o pomoc. No może się zsumowało i nagle się zablokowało.
Po prostu głupio skonfigurowany system tam na centrali jest. W ciągu godziny wysyłasz 400 sms-ów - blokujemy. Powinni spokojnie ustawić na 1000. tyle w temacie. Ja pamiętam jeszcze inną sprawę. Jak miałem znajomych na centrali telefonicznej w mojej miejscowości czyli no mniejsza z tym i była to centrala analogowa i ludzie sobie wtedy składali życzenia przez telefon, to znajoma mi mówiła: no wiele razy nam się już centrala w Sylwestra o północy zacięła. Bez komentarzy panowie, bez komentarzy.
Pozdrawiam
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@STARYWYGA nie dziw się, jeśli nadużywa sieci po przez wysyłanie dużej ilości SMS-ów k takiej samej treści. Poprawność działania usług dla wszystkich użytkowników wymaga niestety blokowania i eliminowania anomalii. Jak jest potrzeba wysyłania tak dużej ilości SMS-ów, to należy wykupić inne płatne usługi, a nie korzystać z usług operatora ogólnie dostępnych. Sieć ma być dostępna dla każdego, a nie tylko dla wybranych, którzy zapychają sieć nadużyciami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale ja nie nadużywam ja tylko Próbuję testować faktycznie numer się zapchał ale został odetkany bo widać że jacyś technice tutaj z Orange siedzą na forum prędzej by się zajęli tymi szpanerami co wysyłają od wróżbitów itd itd i po blokowali ich na zawsze muszę mieć włączoną blokadę bo jak nie miałem blokady to codziennie 5 6 takich sms-ów No tyle w temacie Dobra koniec tych testów Mam nadzieję że na Sylwestra system wydoli a po sylwestrze trzeba będzie z kolegami z działu technicznego sprawdzić wszystko i koniec tematu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj po 8:30 zablokowano mi możliwość wykonywania sms-ów mms-ów i i rozmów telefonicznych i rozmów telefonicznych przekroczenie artykułu 14 no W związku z powyższym Wygląda na to że ja nie będę mógł wysyłać życzeń świątecznych noworocznych znajomym i rodzinie a to jest już moim zdaniem niespełnianie umowy przez was i tak się traktuje Moi drodzy stałych klientów Orange stałych klientów Orange oraz osoby niepełnosprawne No kompromitacja kompromitacja trzeba będzie a mam jeszcze jeden adres do któregoś z prezesów z wyższej teczki trzeba lub dyrektorów trzeba będzie napisać do niego albo do rzecznika prasowego totalne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@STARYWYGAnapisał(-a)Ale ja nie nadużywam ja tylko Próbuję testować
Dzisiaj po 8:30 zablokowano mi możliwość wykonywania sms-ów mms-ów i i rozmów telefonicznych
No toś potestował...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@STARYWYGA tak z ciekawości 🤔
Kto ma tysiące znajomych czy kilka set z rodziny, bo to mnie nurtuje 😎
Na FB są tacy co mają tysiące znajomych,
ale to znajomi z internetu tylko, jaki sens słania tyle SMS czy MMS, chyba że testujesz system Orange 😎