- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyrejestrowanie karty SIM
Przy czym jesli komuś chodzi, aby nie widzieć numeru to jak najbardziej w grę wchodzi albo skrócenie ważności, albo włączenie blokady kradzieżowej. W obu wypadkach, numer przestanie być widoczny po krótkim czasie w Nowym mój Orange, gdyż w NMO widoczne są wyłącznie numery aktywne.
Dane oczywiście tak jak pisze Piotrek, muszą być przez nas przechowywane zgodnie z przepisami nawet po usunięciu numeru.
Samej procedury wyrejestrowania numeru oczywiście nie ma, bo Prawo telekomunikacyjne wprawdzie przewiduje obowiązek rejestracji, ale już nie czynności odwrotnej. Paradoksalnie to może i dobrze, bo znając kompetencje "ekspertów" od uchwalania bubli prawnych (niezaleznie od chlewu, z którego się wywodzą) skończyłoby się na wzajemnie sprzecznych przepisach. Wystarczy, że np. w związku z MNP, różni operatorzy podchodzą różnie do stosowania przepisów (literalnie jak Plus lub na korzyść klienta większość pozostałych).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za szczegółowe wyjaśnienia.
Mam w związku z tym jeszcze jedno pytanie - czy 'niewidoczna' karta w nowym Mój Orange, wliczą się do limitu 5 kart możliwych do zarejestrowania metodą SMS, oraz tych zarządzanych w portalu?
Dodatkowo interesuje mnie w jaki sposób mogę skrócić okresy ('X' i 'Y') oraz jak wyłączyć nr (czy to to samo co blokada kradzieżowa)?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Statomnapisał(-a)Dziękuję za szczegółowe wyjaśnienia.
Mam w związku z tym jeszcze jedno pytanie - czy 'niewidoczna' karta w nowym Mój Orange, wliczą się do limitu 5 kart możliwych do zarejestrowania metodą SMS, oraz tych zarządzanych w portalu?
Pozdrawiam
Do limitu wliczają się wszystkie numery - zarówno te,które są aktywne jak i te, które są nieaktywne - wliczając numery, które straciły ważność, ale można je odzyskać.
Pełne usunięcie numeru zajmuje zwykle około miesiąca od zakończenia ważności numeru. Po trwałym usunięciu numeru, będziesz mógł zarejestrować kolejny numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Akurat Plus ma najlepej. Ostatnio zlożyłem wypowiedzienie i numer został dezaktywowany. Bez żadnego problemu. Odłączony od sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tyle ile mogli pewnie, ustawowo. Powiem więcej salon w systemie już nie widział numeru, a także danych.
- « Poprzedni
- Następny »