- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam pytanie mam w pakiecie 18GB internetu w roamingu a ciągnie mi cały czas kasę z konta.
Czy da się to jakoś przestawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojtass31 pewnie zadziałał u Ciebie FUP (Polityka Uczciwego Korzystania). Ile czasu jesteś już w Niemczech? Jeżeli powyżej 2 miesięcy, to transmisja danych nie będzie pobierana z pakietu, tylko z konta głównego. Aby transmisja danych była rozliczana z pakietu GB, w 4 miesięcznym okresie, ponad połowa tego czasu numer musi być zalogowany w sieci krajowej. To jedyne rozwiązanie. Jeżeli więcej czasu korzystasz z usług w UE niż w kraju, opłata będzie naliczana z konta głównego.
Więcej informacji na temat FUP:
https://www.orange.pl/omnibook/roaming-w-ue
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojtass31 pewnie zadziałał u Ciebie FUP (Polityka Uczciwego Korzystania). Ile czasu jesteś już w Niemczech? Jeżeli powyżej 2 miesięcy, to transmisja danych nie będzie pobierana z pakietu, tylko z konta głównego. Aby transmisja danych była rozliczana z pakietu GB, w 4 miesięcznym okresie, ponad połowa tego czasu numer musi być zalogowany w sieci krajowej. To jedyne rozwiązanie. Jeżeli więcej czasu korzystasz z usług w UE niż w kraju, opłata będzie naliczana z konta głównego.
Więcej informacji na temat FUP:
https://www.orange.pl/omnibook/roaming-w-ue
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Niemcy. Mam pakiet w roamingu a i tak pobiera z konta. Da się coś zrobić?
To nie opłaca się wykupywać pakietu jak się użytkuje w Niemczech.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Niemcy. Mam pakiet w roamingu a i tak pobiera z konta. Da się coś zrobić?
@wojtass31 jeżeli jesteś dłuższy czas, to lepiej kupić numer lokalnego niemieckiego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojtass31napisał(-a)To nie opłaca się wykupywać pakietu jak się użytkuje w Niemczech.
Ano właśnie tak.
Szkoda że nie zapytałeś tutaj wcześniej. To jest zresztą reguła uniwersalna: kupuj tam gdzie użytkujesz.