Roaming Niemcy. Mam pakiet w roamingu a i tak pobiera z konta. Da się coś zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Roaming Niemcy. Mam pakiet w roamingu a i tak pobiera z konta. Da się coś zrobić?

Witam.

Mam pytanie mam w pakiecie 18GB internetu w roamingu a ciągnie mi cały czas kasę z konta. 

Czy da się to jakoś przestawić?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21568
  • 62800
  • 860

@wojtass31 pewnie zadziałał u Ciebie FUP (Polityka Uczciwego Korzystania). Ile czasu jesteś już w Niemczech? Jeżeli powyżej 2 miesięcy, to transmisja danych nie będzie pobierana z pakietu, tylko z konta głównego. Aby transmisja danych była rozliczana z pakietu GB, w 4 miesięcznym okresie, ponad połowa tego czasu numer musi być zalogowany w sieci krajowej. To jedyne rozwiązanie. Jeżeli więcej czasu korzystasz z usług w UE niż w kraju, opłata będzie naliczana z konta głównego.

Więcej informacji na temat FUP:

https://www.orange.pl/omnibook/roaming-w-ue

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

• 21568
  • 62800
  • 860

@wojtass31 pewnie zadziałał u Ciebie FUP (Polityka Uczciwego Korzystania). Ile czasu jesteś już w Niemczech? Jeżeli powyżej 2 miesięcy, to transmisja danych nie będzie pobierana z pakietu, tylko z konta głównego. Aby transmisja danych była rozliczana z pakietu GB, w 4 miesięcznym okresie, ponad połowa tego czasu numer musi być zalogowany w sieci krajowej. To jedyne rozwiązanie. Jeżeli więcej czasu korzystasz z usług w UE niż w kraju, opłata będzie naliczana z konta głównego.

Więcej informacji na temat FUP:

https://www.orange.pl/omnibook/roaming-w-ue

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

To nie opłaca się wykupywać pakietu jak się użytkuje w Niemczech.

• 21568
  • 62800
  • 860

@wojtass31 jeżeli jesteś dłuższy czas, to lepiej kupić numer lokalnego niemieckiego operatora. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8697
  • 35150
  • 293

@wojtass31napisał(-a)

To nie opłaca się wykupywać pakietu jak się użytkuje w Niemczech.

Ano właśnie tak.

Szkoda że nie zapytałeś tutaj wcześniej. To jest zresztą reguła uniwersalna: kupuj tam gdzie użytkujesz.