- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, przeniosłem do Orange na kartę (taryfa Orange free) numer z innej sieci. Dzisiaj nastąpiło przeniesienie i aktywacja starego numeru na nowej karcie sim. Kiedy mogę spodziewać się aktywacji bonusu 2GB i roku ważności konta? Wg regulaminu miało nastąpić to automatycznie z powiadomieniem sms.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jmpy jak spełniasz warunki do otrzymania bonusu za przeniesienie to powinneś otrzymać od razu po otrzymaniu przez Orange podpisanej umowy przy aktywacji nawet tymczasowego numeru, gdy już jest dostępny w MO (strona, aplikacja).
1-2 dni od otrzymania startówki z tymczasowym można ją aktywować i bonus najczęściej jest przyznany po kilku minutach, choć czasami różnie bywa.
Jak nie otrzymałeś bonusu za przeniesienie to reklamuj. Można na chacie.
krótko i treściwie:
Przeniosłem numer xxxyyyzzz do OFNK i nie otrzymałem 2 GB ważnych rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniosłem numer, kiedy otrzymam bonus 2 GB i rok ważności konta?
@jmpy od razu po przeniesieniu numeru masz aktywny pakiet 2 GB oraz rok ważności numeru.
Możesz też dodatkowo aktywować 100 GB za rejestrację numeru w Mój Orange:
oraz 200 GB za zgody marketingowe:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/5000-gb-za-darmo-w-orange-na-karte/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jmpy jak spełniasz warunki do otrzymania bonusu za przeniesienie to powinneś otrzymać od razu po otrzymaniu przez Orange podpisanej umowy przy aktywacji nawet tymczasowego numeru, gdy już jest dostępny w MO (strona, aplikacja).
1-2 dni od otrzymania startówki z tymczasowym można ją aktywować i bonus najczęściej jest przyznany po kilku minutach, choć czasami różnie bywa.
Jak nie otrzymałeś bonusu za przeniesienie to reklamuj. Można na chacie.
krótko i treściwie:
Przeniosłem numer xxxyyyzzz do OFNK i nie otrzymałem 2 GB ważnych rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jmpy , sprawdź kodem *124*# połączenie lub w aplikacji Mój Orange.
Jeśli dalej nie ma, to dokonaj I-go doładowania lub wyślij jakiegokolwiek SMSa do pełnej aktywacji w sieci (SMSy powinny przyjść). Następnie jak powyżej sprawdź w kodem lub w aplikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta jest aktywna, po otrzymaniu karty sim przyszedł sms z potwierdzeniem rejestracji w Orange. Stan konta kodem jak i w aplikacji nadal pokazuje 0 GB oraz około 20 dni ważności konta. Na koncie na razie 0 zł i nie robiłem doładowania bo regulamin nic o tym nie mówi. Chyba zostaje mi jedynie reklamacja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po dzisiejszej interwencji Pani z czatu problem został rozwiązany, na kocie pojawiło się 2GB i RWK.