Przeniesienie numeru.

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Witam. Chciałem dzisiaj przenieść numer z Plus do Orange, wniosek został wysłany do Plusa i z powodu błędnych danych (była to rejestracja podstawowa nie pełna) Plus odmówił przeniesienia numeru, także udałem się do Punktu Plusa aby dokonać pełnej rejestracji numeru, kazali czekać 48h aby wprowadzili to w system, u Państwa dostałem nową kartę z numerem tymczasowym. I mam pytanie bo mam tymczasowy numer i czy jeśli aktywował bym bonus za rejestrację numeru (tego tymczasowego) to czy przejdzie to później na nowy numer jeśli wniosek zostanie pozytywnie rozpatrzony i numer tymczasowy zmieni się na mój numer który chcę do Was przenieść?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32937
  • 39725
  • 1397

Przeniesienie numeru.

Usługi (poza Multiboxem) pozostają. Możesz włączać pakiety.
Problem może być jedynie z pocztą w domenie orange.pl (to jest jedyna usługa która może ale nie musi się skasować).

Usługi/środki są przypisane do wewnętrznego numeru w systemach Orange. Nawet jak masz zmieniamy numer czy kartę sim, masz swój ukrytą "szufladkę" w Orange z danymi.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Wydaje mi się ze na numerze tymczasowym nie uruchomisz tego promocyjnego Bonusu.

• 4
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Z uruchomieniem problemu nie będzie, bo dostałem sms'a że mogę uruchomić.

Tylko nie wiem czy uslugi przypisane są do numeru czy jego identyfikatora.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Raczej do numeru, ale mogę się mylić. Po raz pierwszy spotykam się z takim pytaniem bo regulamin w tej kwestii nic nie mówi. Kontakt z BOK Ci chyba tylko zostaje. Pozdrawiam.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32937
  • 39725
  • 1397

Przeniesienie numeru.

Możesz uruchomić bonus i teraz. On przejdzie po realizacji przeniesienia numeru (ale dwa razy go nie aktywujesz).
Również inne usługi się zachowają.

Jedyne z czym mogą być problemy to konto na Mój Orange i Multibox (poczta email w domenie orange.pl).

• 4
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Tak zdaje sobie sprawę że to działa tylko raz, tylko chcę właśnie teraz aktywować bo nie uśmiecha mi się czekać 48h zanim plus zarejestruje mój numer do końca i potem kontaktowanie się z orange.

Czyli na 100% zostanie ta usługa?

Jeśli tak to dziękuje za pomoc i szybką odpowiedz!

Pozdrawiam!

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32937
  • 39725
  • 1397

Przeniesienie numeru.

Nie testowałem tego w praniu ostatnio.

Regulamin https://www.zarejestrujnumer.pl/Regulamin_Nowy_bonus_za_rejestracje_w_Orange.pdf nic nie mówi.

W papierach co dostałeś jest mowa, że wszystkie promocja poza Multiboxem (i jeszcze kilkoma usługami) się zachowują po przeniesieniu numeru.

Jak chcesz mieć na 100% skontaktuj się z BOK.

• 4
  • 0
  • 0

Przeniesienie numeru.

Hmm pisałem na Fb do Orange pytanie z tą samą treścią co tutaj.

Otrzymałem taką odpowiedz:

Orange:

włączenie bonusu nie ma wpływu na realizację przeniesienia. Bonus możesz włączyć a jak dane będą już prawidłowe to udaj się ponownie do salonu aby załatwić wszystkie formalności z przeniesieniem.

Ja:

Czyli nawet jak uruchomię bonus dzisiaj i numer jeszcze jest tymczasowy i będę go używał i następnie udam się do salonu Orange i dokonam już przeniesienia to bonus nie przepadnie i będę mógł dalej z niego korzystać po przeniesieniu numeru?

Orange:

Orange Bonus jest ważny 30 dni licząc od dnia jego włączenia.

Ja:
Czyli bonus nie jest przypisany do numeru telefonu tylko do "identyfikatora" karty? I czy aktywuje przed przeniesieniem numeru z tymczasowego to bonus nie przepadnie po przeniesieniu na nowy numer tak?

Orange:
Po przeniesieniu zmienia się tylko numer telefonu na karcie. Nie tracisz usług.

Czyli mam rozumieć że usługi pozostają?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32937
  • 39725
  • 1397

Przeniesienie numeru.

Usługi (poza Multiboxem) pozostają. Możesz włączać pakiety.
Problem może być jedynie z pocztą w domenie orange.pl (to jest jedyna usługa która może ale nie musi się skasować).

Usługi/środki są przypisane do wewnętrznego numeru w systemach Orange. Nawet jak masz zmieniamy numer czy kartę sim, masz swój ukrytą "szufladkę" w Orange z danymi.