Przeciążenie wymówka

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 15
  • 0

Przeciążenie wymówka

Płacę 120 zł miesięcznie za internet, który nie dziala – prędkość 0,3 Mb/s to jakaś kpina. Obsługa mówi ze jest “Przeciążenie nadajnika” to dla nich uniwersalna wymówka, żeby olać klientów i olewać jakość usług. Tymczasem, gdy daję sobie hotspot z tej samej sieci, mam (też tragedia bo jestem w zasięgu 5g) - 18 Mb/s, czyli 60 razy szybciej, co pokazuje, że problem jest po ich stronie, a nie u mnie.

image.jpg

Dodatkowo zaobserwowałem sztuczne przyspieszenie internetu tuż przed końcem umowy.

To jawne oszustwo i manipulacja. Nie inwestują w infrastrukturę, nie naprawiają problemów, tylko wciskają bull****** o przeciążeniach, które nigdy nie powinny powodować tak tragicznego internetu, no serio 87kbps nie da się wytłumaczyć logicznie i matematycznie przeciążeniem. To jest poniżej standardów europejskich oraz prędkości minimalnej 4g określonej w umowie (1mb/s, skandal ale nawet tutaj łamią warunki umowy)

IMG_8558.jpeg

Nastepnym razem gdy składałem reklamacje konsultant polecił mi wymienić kartę sim bo możliwe ze problem był z kartą, zostałem poinformowany że jedyną możliwością wymiany karty jest wizyta w salonie i opłata za to. Nie powinienem ponosić dodatkowych kosztów za wadliwy sprzęt dostarczony przez operatora. Ze względu na wykonywaną działalność ponoszę straty finansowe i uczę się online wiec potrzebuje dobrego internetu 24/7. Myślę nad zgłoszeniem do UKE i UOKiK oraz o pozwie 

Pozniej speed test

IMG_8234.jpegIMG_8235.jpeg
13 ODPOW. 13

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Przeciążenie wymówka

Dobrze gdybyś napisał jakiego sprzętu używasz do odbioru internetu mobilnego.

• 6
  • 15
  • 0

Przeciążenie wymówka

sprawdzałem na drugim modemie, na telefonie i na mobilnym routerze nigdy nie działało poprawnie

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Przeciążenie wymówka

Ja bym potestował. Mam na myśli kupno startera na kartę. Praktycznie jeśli wysyłanie jest większe od pobierania to znaczy że jest sieć przeciążona. Kup starter Play, T-mobile i Plusa. Po prostu przetestuj.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Przeciążenie wymówka

@nekronnapisał(-a)

sprawdzałem na drugim modemie, na telefonie i na mobilnym routerze nigdy nie działało poprawnie

Nie znam takiej marki.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64168
  • 825

Przeciążenie wymówka

@nekron  generalnie możemy sobie ponarzekać...

Pytanie, co zrobiłeś dla weryfikacji problemu? Same testy to tylko wskazówka. Trzeba namierzyć nadajnik, zrobić pomiary zasięgu, podjechać bliżej i sprawdzić, czy to nie problem zakłócania nadajnika, przetestować anteny do routera mobilnego itd. 

Mobilny nie gwarantuje przesyłu, a warto sprawdzić, czy przypadkiem lejek nie jest aktywny...

• 6
  • 15
  • 0

Przeciążenie wymówka

A co ja jestem jakimś inżynierem Orange?

Może jeszcze ustalić trajektorię słońca względem routera?

ja nie jestem technikiem - ja płacę za internet i ma działać po podłączeniu. Ta odpowiedź to jakiś żart? Daruj sobie, z takimi wymówkami - możliwe ze prędkość jest tragiczna ponieważ kubek leży nierówno, to jest po prostu kabaret.

Nie wiem czym się zajmujesz może to twoje hobby ale ja mam życie i nie mam czasu ani zamiaru lokalizować nadajniki robić pomiary terenowe 😂 Proszę cię to operator ma zapewnić działającą usługę, ja jestem klientem a nagle mam się zamienic w patrol techniczny? 

I jeszcze to “internet mobilny nie gwarantuje przesyłu” 

Przecież to jak kupić pizzę, a dostać karton z ketchupem i hasłem „generalnie może być, może nie“.

“co zrobiłeś dla weryfikacji problemu”

To tak, jakbyś w restauracji narzekał na zepsutą zupę, a kelner pytał: „A czy sam pan próbował ugotować lepszą?” @agat13 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 75
  • 296
  • 1

Przeciążenie wymówka

UKE i pozasądowe rozwiązanie. Pomogą Ci rozwiązać umowę bez kary, to samo przeżyłem z siecią Play ciągłe ich tłumaczenie że sieć przeciążona ale płacić musiałem i dodatkowo wykupić internet u innego operatora. Miesiąc i po sprawie. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64168
  • 825

Przeciążenie wymówka

@nekron  słusznie, "nie mam pana płaszcza i co mi pan zrobisz?"

Nie zamierzam nakłaniać nikogo do działania. Ja piszę co bym sam sprawdził zanim zacznę pisać do organów nadrzędnych. Szczerze, znam odpowiedź operatora, ba, nawet przewiduje odpowiedź z UKE...

Co zrobisz, Twoja sprawa.i nic mi do tego..tylko ja bym troszkę sprawdził operatora, aby mieć argumenty, a nie walił w ciemno..

A, i życzę, aby naprawdę działało,szybciej  bo co mi szkodzi???

O.S. Życie...wierz mi, nie Ty pierwszy i nie ostatni masz taki problem, ale kilku moim znajomym udało się podnieść komfort pracy dzięki działaniom...

• 6
  • 15
  • 0

Przeciążenie wymówka

ten tekst: „co zrobisz, Twoja sprawa” – złoto. Klasyczna postawa: “nic nie zmieniaj, nie ruszaj, bo i tak Cię oleją”. I jeszcze to „ja bym sprawdził, żeby mieć argumenty” – no super, tylko klient płaci, żeby MIEĆ USŁUGĘ, a nie argumenty do wojny sądowej.

To jakbyś zamówił klasycznie pizzę, a dostał karton z plasteliną i usłyszał:

– A spróbowałeś ją podgrzać i zjeść? Bo ja bym spróbował, zanim zadzwonię z reklamacją….