Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z płatnością za usługi elektroniczne Orange

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20138
  • 58199
  • 789

@AnZelm płatności są realizowane głównie dla numerów abonamentowych. Niektóre usługi z partnerami Orange można opłacić z oferty na kartę. Jeśli chcesz, aby płatności za usługi były doliczane do Płacę z Orange, to musi numer być w abonamencie. Wtedy nie będzie problemu z płatnościami.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 25
  • 69
  • 0

To wpis z lutego tego roku, tak niezbyt stary. Sądziłem, że nadrzędnym celem forum jest wzajemna pomoc dla użytkowników sieci Orange. W pierwszym wpisie zwracam się więc z prośbą o pomoc do użytkowników, którzy spotkali się z tym problemem, lub znają jego rozwiązanie. Z całym szacunkiem, ale rada dotycząca kontaktu z BOK nie spełnia żadnego z powyższych.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6854
  • 28088
  • 225

Nic na to nie poradzę, że moją radą jest kontakt z BOK. Na Twoim miejscu tak bym zrobił. Oczywiście może ktoś się znajdzie kto będzie miał jakieś doświadczenia z podobnym problemem i zechce się podzielić, czego Tobie życzę.

• 25
  • 69
  • 0

@ketrasaArtur  Tak, ale serwis o którym piszę ma w rodzajach płatności uwzględnioną tę możliwość. Jak w takim razie rozpoznać, które płatności dotyczą usług abonamentowych, a które kartowiczów?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20138
  • 58199
  • 789

@AnZelm płatność z Orange w ofercie na kartę jest dostępna tylko dla kilku usług. Pełne płatności z Orange są dostępne tylko w ofercie abonamentowej. Oferta na kartę ma ograniczenia.

Niestety nie znam listy, za co można płacić w ofercie na kartę.

Może w tym linku znajdziesz podpowiedź:

https://www.orange.pl/zobacz/plac-z-orange

Usługi tego typu są w pełni do aktywacji w abonamencie.

• 25
  • 69
  • 0

@ketrasaArtur Dzięki, ten link również potwierdza to o czym piszę, usługa "jest dostępna" tak dla posiadaczy abonamentu jak i telefonów na kartę.

Zamów z Orange!
Masz abonament komórkowy lub telefon na kartę? Zamawiaj dostęp do treści cyfrowych innych dostawców, płacąc z Orange. Wystarczy, że swój zakup potwierdzisz kodem PIN, który wyślemy Ci SMS-em. Usługa jest dostępna w ponad 300 aplikacjach i serwisach.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 180
  • 813
  • 20

Od listopada zmiany w prawie wymagają wyrażenia zgody UFOR, aby skorzystac z zakupów elektronicznych. Sprawdź w MO w zakładce ustawienia / zgody, czy masz wyrażoną zgodę na doliczenie oplat za usługi innych dostawców przy tym numerze. Określ też oczekiwany limit.

• 25
  • 69
  • 0

Zaznaczyłem wszystkie konieczne zgody i wyznaczyłem limit opłat, mimo to wciąż zwraca ten sam kod błędu. Niemniej dziękuję wszystkim za zaangażowanie w próbę rozwiązania mojego problemu.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6854
  • 28088
  • 225

@AnZelm 

Tak z czystej ciekawości. Próbowałeś się kontaktować z BOK w tej sprawie, czy też masz jakieś zasadnicze powody żeby tego nawet nie próbować?

• 25
  • 69
  • 0

@j131 Po prostu wiem z doświadczenia, że czasem orientacja w temacie pracowników BOK bywa mniej użyteczna niż szarego Kowalskiego. Ale chyba spróbuję tego kontaktu, a nuż tym razem będzie inaczej.