- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MNP: Zlecenie u innego operatora; - Plus blokuje przeniesienie do Orange
@Glut zastrzeżenie PESEL-u nie ma wpływu na przenoszenie numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MNP: Zlecenie u innego operatora; - Plus blokuje przeniesienie do Orange
@Glutnapisał(-a)@supperless4 czy numer nie jest obciążony, lub PESEL zastrzeżony?
Co ma zastrzeżony PESEL do Przenoszenia Prepaidu do innego prepaidu? swoją drogą robiłem 2 przeniesienia i ani razu nie prosili mnie o wyłączenie zastrzeżenia.
Szkoda że Orange nie podał ci powodu odrzucenia wniosku.
W MO jeśli nie minęły 2 dni to możesz anulować wniosek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli przeniesienie numeru wiąże się z wymianą karty SIM to UKE wymaga odblokowania PESEL. Z Orange do Plusa raczej wymaga wymiany simki 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Możesz podać podstawę prawną. Bo nie słyszałem o takiej możliwości. To dopiero jest wtedy gdy wymieniasz SIM w OBECNEJ SIECI. Swoją drogą przechodziłem do 3 różnych sieci, i tam nie miałem problemu z przeniesieniem z zastrzeżonym peselem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam w mObywatel stare powiadomienie z grudnia 2025 roku o tym, że numer PESEL został zweryfikowany, kiedy przenosiłem go do Orange Flex.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@idrwal0409napisał(-a)Ja mam w mObywatel stare powiadomienie z grudnia 2025 roku o tym, że numer PESEL został zweryfikowany, kiedy przenosiłem go do Orange Flex.
A możesz podać powód z jakiego weryfikowali ciebie?
Jeszcze przy wejściu zastrzeżeń na Telepolis było takie info
Rejestr PESEL zostanie sprawdzony przez operatorów tylko w jednym wypadku, a mianowicie przy wyrabianiu duplikatu karty SIM. W pozostałych przypadkach, w tym przy podpisaniu nowej umowy, dokonywaniu jej cesji czy zmianach w zakresie usług, żadna dodatkowa weryfikacja wymagana nie będzie. https://www.telepolis.pl/wiadomosci/pesel-rejestr-operatorzy-telekomunikacyjni
Nie słyszałem żeby od tamtego czasu przepisy się zmieniły
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przechodziłem z Orange do Plusa. Mam w historii, że PESEL był weryfikowany. W mObywatel nie można robić zrzutów ekranu ale to prawdziwe moje wpisy w historii
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem tą samą sytuacje z lajt mobile. Pozostaje czekać. Próbowałem złożyć wniosek potem ale był komunikat, że podany numer jest w trakcie przenoszenia. Po jakiś trzech tygodniach złożyłem ponownie wniosek i numery się przeniosły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie znam się na tym..., w powodzie weryfikacji mam (zgadza się z datą składania wniosku):
Wydanie karty SIM/eSIM
Potem rzeczywiście, już w tym roku, przy kolejnych dodatkowych kartach SIM, też miałem weryfikację za każdym razem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzenie tożsamości można ominąć jeśli dokończymy zamówienie w MO.