Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie pieniędzy za transfer.

Gregory
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Witam, posiadam trochę MB w pakiecie podstawowym, lecz od jakiegoś czasu podczas korzystania z danych komórkowych, pobiera mi pieniądze z konta ( w wykazie połączeń zatytułowane ,,Internet i OW,,) czasem po pare groszy, a czasem po pare złotych, czy jest możliowość zablokowania automatycznego dokupowania pakietu internetu tak żeby pobierało mi tylko z pakietu który już mam, a jak mi się skończy pakiet, żebym nie miał w ogóle internetu wszystko tak żebym nie wydawał pieniędzy na internet, chce mieć tylko pakiet który otrzymuje po doładowaniu konta ( oferta orange free).

13 ODPOW. 13
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Bonusy za doładowanie o których piszesz nie mają takiej opcji. Musisz dokupić jakiś pakiet z lejkiem.
Gregory

Przepraszam, ale nie rozumiem co znaczy ,,z lejkiem,, ?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

niektore inne pakiety np 2gb za 12zl mają lejek, czyli po wyczerpaniu nie pobierają oplat a internet działa wolno
Gregory

Ale mi chodzi o to, żeby w ogóle nie pobierało mi nic z konta za internet. Teraz pobiera mi nawet jak mam jeszcze pakiet.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Sesje są rozliczane po ich zakończeniu. Widocznie masz stale połączenie z internetem przez co informacja o danych o wykorzystaniu może nie być aktualna.

Druga możliwa przyczyna to korzystasz z roamingu lub stref premium.

Ew. może jest jakiś bug - to złóż reklamację np. przez mój Orange.

Anonim
Nie dotyczy

Włączaj transmisję danych tylko wtedy kiedy korzystasz z Internetu, gdy tego nie robisz poprostu wyłącz transmisję danych w ustawieniach telefonu. Ten prosty zabieg uchroni Cię przed takimi przypadkami, chociaż niektóre aplikacje nawet przy wyłączonej transmisji danych pobierają niewielkie ilości mb.

tomek4
Poziom 5, Obserwator Przestworzy

Używam orange w zegarku, który nie ma opcji wyłaczenia transferu danych. 
A nie potrzebuje tego. 

Czy można w orange zablokować transfer danych? Jeśli tak, to jak tego dokonać?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Jeśli to jest oferta na kartę lub na abonament, możesz wysłać "ręczne" zgłoszenie przez Mój Orange/Obsługa/zgłoś sprawę lub drydnąć na infolinię 510100100.
Blokada nie jest dostępna w ofercie typu mix.
Jarek
Poziom 34, Ekspert Galaktyczny

Zachęcam tez do korzystania z czatu - można tam się dostać z aplikacji Mój Orange albo zakładki Zgłoś sprawę / kontakt ze strony internetowej Orange Emotikon: Szczęśliwy