- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zakupie startera mnóstwo połączeń z nieznanych numerów
@agnieszkav „Cześć! Chciałbym podpowiedzieć, że numery telefonów są często udostępniane przez Google. Kiedy rejestrujesz konto i zakładasz adres Gmail, w procesie akceptujesz udostępnienie swojego numeru telefonu – można to wyłączyć, ale domyślnie opcja ta jest włączona. To częsta przyczyna, dla której inne osoby mogą mieć Twój numer. Warto też pamiętać, że podając numer przy podpisywaniu umów z bankiem czy korzystając z aplikacji zakupowych, nieświadomie wyrażasz zgody marketingowe, przez co Twój numer jest przekazywany dalej, podobnie jak ma to miejsce w przypadku Google.”
A wybieranie numerów to bez sensu jest gdy używamy np : Google czy Aplikacje lojalnościowe które rozdają nasze nr by dać coś taniej, kosztem naszego nr telefonu.🙃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017napisał(-a)
@agnieszkav „Cześć! Chciałbym podpowiedzieć, że numery telefonów są często udostępniane przez Google. Kiedy rejestrujesz konto i zakładasz adres Gmail, w procesie akceptujesz udostępnienie swojego numeru telefonu – można to wyłączyć, ale domyślnie opcja ta jest włączona. To częsta przyczyna, dla której inne osoby mogą mieć Twój numer. Warto też pamiętać, że podając numer przy podpisywaniu umów z bankiem czy korzystając z aplikacji zakupowych, nieświadomie wyrażasz zgody marketingowe, przez co Twój numer jest przekazywany dalej, podobnie jak ma to miejsce w przypadku Google.”
A wybieranie numerów to bez sensu jest gdy używamy np : Google czy Aplikacje lojalnościowe które rozdają nasze nr by dać coś taniej, kosztem naszego nr telefonu.🙃
Tylko że można mieć stary telefon odpalić starter nikomu nie podawać numeru i sru dostajesz smsy z banku, windykacji, komornika itd., i tu aplikacja lojalnościowa jak i google nie ma nic do tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)W Orange jest problem, ale wystarczy kupić starter w Nju a potem przenieść jednym SMSem nr do Orange. W Nju możesz sobię wybrać numer. Tak jak wspomniałem wcześniej wydaje mi się, że 789 to w miarę nowa pula.
Takie kombinacje a też nie ma się pewności czy numer będzie "normalny". Zamawianie startera kurierem i czekanie na kuriera w domu. To może byłoby dobre dla kogoś kto ma dużo wolnego czasu. I ile kosztuje ten sms za przeniesienie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SMS kosztuje do końca roku 0,39 zł potem co roku od 2027 podwyżka o 0,10 zł (np.w 2027 0,49 zł, w 2028 0,59 zł) jeśli chodzi o nowe karty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agnieszkavnapisał(-a)Zamawianie startera kurierem i czekanie na kuriera w domu. To może byłoby dobre dla kogoś kto ma dużo wolnego czasu.
Z tego względu zamawiałem do paczkomatu - tak też można 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2 Ok, wiem, do czego zmierzasz, ale weź też pod uwagę, że nie masz pewności, kto do Ciebie dzwoni. Na przykład mogę zadzwonić i powiedzieć, że jestem z kancelarii prawnej. To oznacza, że numery należą do kogoś, kto ma takie kontakty, ale niekoniecznie oni dzwonią do losowych numerów i szukają, z kim rozmawiają, tylko raczej szukają Twoich danych. Bo pozyskują tylko numery same 🤷
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017 Google nie udostępnia numeru firmom trzecim. Wiem, że na tik toku mówią inaczej ale tam wszystko jest do góry nogami.
@agnieszkav Cóż. Nasz szczęście mam ten komfort, że mogę pracować zdalnie więc mam możliwość poczekać na kuriera 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Są różne możliwości. Jeśli obecny numer jest tylko do internetu to mamy możliwość zmiany numeru poprzez przeniesienie na tą kartę sim numeru, zmiany numeru odpłatnie a opłata to 15 zł za zwykły numer lub 50 zł za złoty numer. Jeśli jednak zmiana numeru jest niemożliwa to po prostu nie odbierać takich telefonów i przestaną dzwonić. Ja taką metodę stosuje. Owszem zdarza się że powracają takie telefony ale to na 1-2 dni i spokój
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912napisał(-a)Są różne możliwości. Jeśli obecny numer jest tylko do internetu to mamy możliwość zmiany numeru poprzez przeniesienie na tą kartę sim numeru, zmiany numeru odpłatnie a opłata to 15 zł za zwykły numer lub 50 zł za złoty numer. Jeśli jednak zmiana numeru jest niemożliwa to po prostu nie odbierać takich telefonów i przestaną dzwonić. Ja taką metodę stosuje. Owszem zdarza się że powracają takie telefony ale to na 1-2 dni i spokój
No właśnie nie przestają dlatego jest to uciążliwe. Wiem że można zmienić ale za 15 zł można dostać też trefny numer. Lepiej kupić nowy starter za 5 zł. A 50 zł za złoty numer opłacało by się gdyby miał to być numer na dłuższy czas a nie jak w moim przypadku zmieniany po wykorzystaniu pakietu internetu. 50 zł to ja może przez cały rok wydaję na rozmowy i smsy więc dla mnie to nie ma sensu płacić za złoty numer. Zadałam to pytanie bo byłam ciekawa czy inni też tak mają czy ja jestem jakaś pechowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agnieszkav napisał(-a)
@artur912 napisał(-a)Są różne możliwości. Jeśli obecny numer jest tylko do internetu to mamy możliwość zmiany numeru poprzez przeniesienie na tą kartę sim numeru, zmiany numeru odpłatnie a opłata to 15 zł za zwykły numer lub 50 zł za złoty numer. Jeśli jednak zmiana numeru jest niemożliwa to po prostu nie odbierać takich telefonów i przestaną dzwonić. Ja taką metodę stosuje. Owszem zdarza się że powracają takie telefony ale to na 1-2 dni i spokój
(...) Zadałam to pytanie bo byłam ciekawa czy inni też tak mają czy ja jestem jakaś pechowa
Tak, inni też tak mają i to nie jest kwestia pecha, a wyboru numeru z tak zwanych powrotów i tu niewiele można, poza sposobami już opisanymi, a na przyszłość warto skorzystać z tego co napisał @Ron:
@Ron napisał(-aTo też są w wiekszości używane NJU Orange, one się mieszają.
Na obecnym numerze, wejdź w *660*# i połączenie.
Najlepiej dać "wyszukaj" ...i teraz najważniejsze....
Numery normalne, nie złote.
Szukaj numerów które mają taką samą kolejność. Wpisz np w miare świeże - 7807... 7808... 7809...789(7-9)... 454..., 455... I patrz czy są pod rząd takie same numery, różniące się końcówkami
No. 789000003...789000004 itd
Ja trafiłem na nowy 7897...
100% gwarancji nie ma, ale jest duża szansa.
Postępuję podobnie od lat.