- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.
Próbowałem wygooglać w jaki sposób wpisać litery (domyślam się, że kod wbijam w aplikacji telefon) - niestety wg Gemini (googlowe AI) nie ma takiej możliwości. W wolnej chwili spróbuję tych ustawień, chociaż jak pisałem - ręcznych ustawień APN już próbowałem, we wszystkich konfiguracjach (IPv4/IPv6) i nie działało. Ale spróbuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze
Hah. Kod wbijasz z dialera :D. Nie spodziewałem, takiej odpowiedzi 🙂 Wpisz kod: *#*#4636#*#*
BTW. To co wyżej wrzuciłeś to oznacza, że korzystasz z IPv6. Zmień APN na IPv4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@CorvusCorax To co wrzuciłeś oznacza, że korzystasz z Cloudflare, który daje IPv6 nawet jeżeli APN go nie dostarcza. Pokaż jaki jest wynik bez korzystania z tunelu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Generalnie to Ty masz połączenie z netem. Nawet adresy Googla rozwiązuje, więc to nie jest problem z DNS. Jeszcze przejdź z APN na IPv4, tak abyś na ipv6 miał "Fail". I na testy wyłącz hotspot"a na telefonie bo chyba cały czas masz go włączonego. No i wyłącz VPN'y ,. tunele itp...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@CorvusCoraxnapisał(-a)1) IPv4: tak jak pisałem, próbowałem już z IPv4 oraz IPv4/IPv6 - bez rezultatu.
2) DNS - zarówno w ustawieniach Androida jak i Chrome mam Prywatny DNS ustawiony jako Automatyczny.
3) 1.1.1.1 / WARP - nie upieram się, chociaż Google twierdzi że to "resolver DNS". Pisałem z pamięci. Grunt, że działa.
Pisałeś, ale nie pokazałeś. To co pokazujesz nie dowodzi że "bez rezultatu". ZROZUM nas. Próbujemy ci pomóc, nie możmy wierzyć w stwierdzenia "wszystkiego już próbowałem i nie działa". No jeśli próbuje się wszystkiego na raz, to tak - najczęściej nie działa, a to właśnie robisz.
Nie masz APN z prawidłowym IPv4 (punkt 1) lub masz włączony VPN (punkt 3).
Żeby dojść co jest nie tak, musimy widzieć wyniki testów w określonych warunkach, inaczej możesz po prostu zanieść telefon do jakiegoś serwisu i poprosić o naprawę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick Jak już pisałem, bez korzystania z apki 1.1.1.1 WARP nie ma żadnego wyniku, bo strony (poza powiązanymi z Google) nie ładują się:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1). Wyłącz Warp.
2). Ustaw APN zgodnie z instrukcją: TYLKO IPv4
3). Zrestartuj telefon
4). Zrób test ping.
5). Pokaż wynik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.
@atlas_cudow Zrobiłem jak sugerowałeś:
Tak jak pisałem - ja już wiedziałem jaki będzie rezultat i dokładnie tak było - tj. internetu nie było w ogóle. Dlatego testy wyglądały tak: brak informacji.