Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 29
  • 117
  • 0

Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

@atlas_cudow 

Próbowałem wygooglać w jaki sposób wpisać litery (domyślam się, że kod wbijam w aplikacji telefon) - niestety wg Gemini (googlowe AI) nie ma takiej możliwości. W wolnej chwili spróbuję tych ustawień, chociaż jak pisałem - ręcznych ustawień APN już próbowałem, we wszystkich konfiguracjach (IPv4/IPv6) i nie działało. Ale spróbuję.

• 29
  • 117
  • 0

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

@Samotnick 

Wyskoczyło mi coś takiego: 

Screenshot 2026-01-04 at 16-43-28 Sprawdź swoje połączenie IPv6.png

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3167
  • 13904
  • 79

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

Hah. Kod wbijasz z dialera :D.  Nie spodziewałem, takiej odpowiedzi 🙂  Wpisz kod:  *#*#4636#*#*

BTW. To co wyżej wrzuciłeś to oznacza, że korzystasz z IPv6.  Zmień APN na IPv4.

• 29
  • 117
  • 0

@atlas_cudow 

Trzeba było tak od razu... a nie jakieś "info" 😉

Test pingu: pass

Screenshot_20260104-165824.png

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3006
  • 14274
  • 132

@CorvusCorax To co wrzuciłeś oznacza, że korzystasz z Cloudflare, który daje IPv6 nawet jeżeli APN go nie dostarcza. Pokaż jaki jest wynik bez korzystania z tunelu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3167
  • 13904
  • 79

Generalnie to Ty masz połączenie z netem. Nawet adresy Googla  rozwiązuje, więc to nie jest problem z DNS.  Jeszcze przejdź z APN na IPv4, tak abyś na ipv6 miał "Fail".  I na testy wyłącz hotspot"a na telefonie bo chyba cały czas masz go włączonego. No i wyłącz VPN'y ,. tunele itp...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8908
  • 36215
  • 301

@CorvusCoraxnapisał(-a)

@j131 

1) IPv4: tak jak pisałem, próbowałem już z IPv4 oraz IPv4/IPv6 - bez rezultatu. 

2) DNS - zarówno w ustawieniach Androida jak i Chrome mam Prywatny DNS ustawiony jako Automatyczny.

3) 1.1.1.1 / WARP - nie upieram się, chociaż Google twierdzi że to "resolver DNS". Pisałem z pamięci. Grunt, że działa.

Pisałeś, ale nie pokazałeś. To co pokazujesz nie dowodzi że "bez rezultatu". ZROZUM nas. Próbujemy ci pomóc, nie możmy wierzyć w stwierdzenia "wszystkiego już próbowałem i nie działa". No jeśli próbuje się wszystkiego na raz, to tak - najczęściej nie działa, a to właśnie robisz. 

Nie masz APN z prawidłowym IPv4 (punkt 1) lub masz włączony VPN (punkt 3).

Żeby dojść co jest nie tak, musimy widzieć wyniki testów w określonych warunkach, inaczej możesz po prostu zanieść telefon do jakiegoś serwisu i poprosić o naprawę.

• 29
  • 117
  • 0

@Samotnick Jak już pisałem, bez korzystania z apki 1.1.1.1 WARP nie ma żadnego wyniku, bo strony (poza powiązanymi z Google) nie ładują się:

Screenshot 2026-01-04 at 19-12-17 Błąd wczytywania strony.png

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8908
  • 36215
  • 301

Po kolei.
1). Wyłącz Warp.
2). Ustaw APN zgodnie z instrukcją: TYLKO IPv4
3). Zrestartuj telefon
4). Zrób test ping.
5). Pokaż wynik.

• 29
  • 117
  • 0

@atlas_cudow Zrobiłem jak sugerowałeś:

Tak jak pisałem - ja już wiedziałem jaki będzie rezultat i dokładnie tak było - tj. internetu nie było w ogóle. Dlatego testy wyglądały tak: brak informacji.

Screenshot_20260104-191541.pngScreenshot_20260104-192359.png