Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3009
  • 14285
  • 132

Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

@CorvusCorax To, że nie wyświetliła się strona testu oznacza, że nie działa Ci Internet przy wykorzystaniu protokołu IPv4 - z tego co widzę (ta strona) nie jest dostępna przez IPv6. Nie mam pomysłu dlaczego wyglądający na prawidłowo skonfigurowany APN nie działa. Mam jednak pytanie czy w międzyczasie nie ustawiałeś sobie jakiś blokad dotyczących Internetu na koncie w Mój Orange?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 32
  • 125
  • 0

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

@Samotnick Nie, nigdy niczego podobnego nie ustawiałem.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8919
  • 36257
  • 301

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

@CorvusCoraxnapisał(-a)

Po skonfigurowaniu APN-ów, i restarcie telefonu nie włączałem hotspota, także zrzuty przedstawiają sytuację z wyłączonym hotspotem.

To czemu go widać na pasku?

• 153
  • 520
  • 0

A koedy Ci przestał dzialać internet? Żeby nie okazało się że SIM nie obsługuje LTE lub jakieś uszkodzenie SIM ale pewnie to nie to. I możesz sprawdzić na innym telefonie tą SIM czy działa internet skoro tu po resecie ustawień dalej nie ma internetu?  Pakiet internetu jest widoczny w Mój Orange?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8919
  • 36257
  • 301

@CorvusCoraxnapisał(-a)

@Lilienne Też wielokrotnie testowane, teraz właśnie korzystam z domyślnych ustawień (po resecie) - bez apki 1.1.1.1 internetu nie ma (znowuż - poza stronami/usługami Google).

Zaraz, zaraz, jakim cudem działa ci cokolwiek jeśli ping (do googla) nie przechodzi? Jaki reset? Nie miało być resetu... Może APN znowu się przestawił na domyślny internteipv6?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3181
  • 13971
  • 80

@CorvusCoraxByć może już to pisałeś ale masz telefon niewspierający 5G?  Bo w profilu masz włączony tryb LTE only.  Co to za telefon ?

• 153
  • 520
  • 0

Tyle że przy LTE też powinien działać internet mimo wszystko, choć moze tam też zmienić na automatyczne jeśli ma telefon obsługujący 5G co moze jednak wpłynąć na czas pracy na akumulatorze.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3181
  • 13971
  • 80

I na IPv4 wygląda na to że jednak coś tam działa bo jest status "Połączono". Tylko nie pinguje hosta Google.  Już trzymajmy się tego IPv4. Wejdź na stronę google przez IP : 142.250.186.142

Następnie wejdź w ustawienia i ustaw prywatny DNS jako: dns.google

Screenshot_20260104-203957.png
Screenshot_20260104-205235.png

@atlas_cudownapisał(-a)

@CorvusCoraxByć może już to pisałeś ale masz telefon niewspierający 5G?  Bo w profilu masz włączony tryb LTE only.  Co to za telefon ?

Już widzę co to za telefon. To OUKITEL C33? Faktycznie on nie ma 5G 😞 To telefon z LTE CAT 4.

W necie jest kilka filmików, jak naprawić połączenie z siecią w tym telefonie. Na każdym z tych filmów powtarza się, że te telefony mają domyślnie wyłączoną synchronizacje czasu. Możesz sprawdzić, czy u ciebie jest tak ustawione?

Screenshot_20260104-214129.png

Screenshot_20260104-214629.png

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3056
  • 12615
  • 126

Cześć @CorvusCorax 

Czy próbowałeś dodać nowy APN z protokołem IPv4 stosując poniższa domyślną konfigurację IPv4 czyli 

• Nazwa konfiguracji: Internet IPv4
  • APN (punkt dostępu): internet
  • Nazwa użytkownika: internet
  • Hasło: internet
  • Uwierzytelnianie: PAP
  • Typ APN: default,supl
  • Protokół APN: IPv4
  • Protokół APN podczas roamingu: IPv4

https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-sms-w-telefonie# 

Ustaw nowy APN jako domyślny, uruchom ponownie smartfon/telefon i sprawdż czy wszystkie strony działają.  Jeśli to nie pomoze to spróbuj w prywatnych ustawieniach DNS ustawić adres serwera dla Google czyli 8.8.8.8

Aby ustawić DNS na Oukitel C33, przejdź do Ustawienia > Sieć i internet > Sieć prywatna DNS i wybierz Nazwa hosta dostawcywpisując tam adres serwera czyli 8.8.8.8 i zapisz. 
Jeszcze znalazłem jeden przypadek w którym użytkownik kupił ten smartfon  i nie działa mu aplikacja Chrome przez transmisję danych a poprzez Wi-Fi działa . Przywrócenie do ustawień fabrycznych nic nie dało. Zainstalował aplikacje Mozillę Firefox i zaczęło działać. Zastanawiam się jeszcze czy w aplikacji Chrome masz dostęp do danych mobilnych. Dane w tle muszą być włączone. Czasami włączenie oszczędzania danych może ograniczać funkcje stron. To wtedy trzeba je wyłaczyć. Tutaj masz jak to sprawdzić:
W ustawieniach aplikacji Chrome:
  • Otwórz Chrome, kliknij menu (trzy kropki) > Ustawienia.
  • Przejdź do sekcji Zaawansowane (może być konieczne przewinięcie).
  • Znajdź Oszczędzanie danych (lub podobną opcję) i włącz/wyłącz.

Daj znać, czy udało się rozwiązać problem 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 32
  • 125
  • 0

@Pablo5 Tak, tak mam domyślnie ustawione

Screenshot_20260105-082628.png